ACTUALITATE 25 noiembrie 2021

Peste 50 de pacienți COVID internați la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 815 vizualizări

Datele oficiale ale Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe de miercuri, 24 noiembrie, ora de referință 13:00, arată că numărul pacienților COVID internați aici este 53, în scădere față de săptămâna trecută. Și la ATI sunt mai puțini pacienți decât la ultima raportare. 

Bilanțul prezentat într-o conferință de presă mai arată și faptul că dintre cei 53 de pacienți internați la SJU Covasna, 47 sunt la secția de infecțioase COVID, printre care și un bebeluș de doar șase luni. La Terapie Intensivă, în stare critică, sunt șase persoane COVID pozitive internate, dintre care trei intubați. Totodată, mai sunt și alte trei persoane internate la ATI suspecte de infecția cu noul coronavirus, pentru care la data raportării se aștepta rezultatul testului RT PCR. 

Dintre pacienții confirmați, doar șase sunt vaccinați. Marea majoritate sunt în stare gravă, necesită oxigen. Trei sunt în stare medie, toți vaccinați. Sugarul de șase luni suferă de o pneumonie bilaterală extinsă COVID-19. (...) Dintre pacienții de pe ATI, unul singur este vaccinat”, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Roșu Mátyás. 

În perioada 17 – 24 noiembrie au fost 27 de externări în rândul pacienților COVID, dar și 14 decese asociate infecției cu noul coronavirus, persoane cu vârste cuprinse între 37 și 81 de ani. Niciunul dintre decedați nu era vaccinat, dar aveau alte boli asociate. 

Bilanțul de miercurea trecută, 17 noiembrie a.c., arăta că numărul pacienților COVID-19 care aveau nevoie de sprijinul medicilor de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna era 56, în vreme ce în urmă cu două săptămâni, datele indicau că erau 78 pe persoane internate pe secțiile COVID ale aceluiași spital. Și la ATI erau câte 12 pacienți internați, numărul maxim posibil. 

Pe lângă cei 53 de pacienți COVID internați la SJU Sfântu Gheorghe, miercuri mai erau 40 de persoane infectate cu noul coronavirus și la Spitalul de Cardiologie din Covasna și 11 la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc. 

Și la nivel de județ incidența este în scădere, astfel că miercuri era 2,31/1000, cu 524 de cazuri active. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.