ACTUALITATE 28 iunie 2016

Peste 50 de gospodării din Micfalău, afectate de inundaţii

de Agerpres | 876 vizualizări

Peste 50 de gospodării din localitatea Micfalău au fost afectate în urma unei furtuni puternice abătute luni seară asupra localităţii.

Primarul comunei Micfalău, Demeter Ferenc a declarat marţi, pentru AGERPRES, că a plouat abundent mai bine de o oră, cantitatea de precipitaţii a fost de 62 de litri pe metrul pătrat, iar pârâul din localitate s-a umflat şi a ieşit din matcă inundând străzile şi mai multe gospodării.

„Apa a intrat în curţi, în pivniţe, în case (...) Am avut peste 50 de gospodării pline cu apă. După aproape o oră apele s-au retras, iar acum va trebui să evaluăm pagubele. Avem probleme mai ales la drumuri, pe care am început să le reabilităm. Chiar ieri am terminat o stradă şi acum arată mai rău decât înainte de reabilitare (...) Pârâul acesta care trece prin localitate are, de regulă, doar câţiva centimetri, dar aseară în unele locuri a avut chiar şi doi metri“, a declarat primarul Demeter Ferenc.

El a mai spus că puhoaiele de apă au prins mai multe animale aflate pe stradă la acea oră, printre care şi zece vaci, dintre care nouă au fost găsite în viaţă, iar una moartă.

Demeter Ferenc a precizat că în bugetul local este prevăzut un fond de 2% pentru intervenţii în caz de urgenţă, dar apreciază că suma este insuficientă pentru a acoperi valoarea pagubelor.

Potrivit primarului, furtuna a afectat şi localitatea Bixad, unde o şură a luat foc din cauza trăznetului, iar incendiul s-a propagat şi la o construcţie din gospodăria alăturată.

Teme articol: inundatii Micfalau gospodarii
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.