ACTUALITATE 21 noiembrie 2018

Peste 50 de evenimente la Centenarul covăsnenilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 653 vizualizări

Lampioane, torțe, defilări, expoziții de tehnică militară, printre „vedetele” de Ziua Națională

Prefectura județului Covasna a făcut public programul manifestărilor cultural-științifice și civice dedicate Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri. Peste 50 evenimente sunt organizate de autorități și asociații din județ în perioada 20 noiembrie – 16 decembrie a.c.. Acțiunile vor avea loc în 6 localități, respectiv Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Întorsura Buzăului, Brețcu și Vâlcele.

Cu toate că de-a lungul anului curent au mai avut loc diferite acțiuni dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, marți debutează programul concentrat în preajma zilei de 1 decembrie, la care sunt invitați să ia parte toți covăsnenii.

Avem un program foarte divers, cu evenimente culturale, de tot genul, de la expoziții, la spectacole de teatru, folclorice, un spectacol pop, simpozioane, lansări de carte, conferințe, avem și un show aviatic pe care încercăm, de fiecare dată, să îl aducem la ceremonia de la Sfântu Gheorghe și avem 2 evenimente inedite aș spune eu. Unul este legat de Marșul Centenar, care, iată, se desfășoară atât în județul nostru, cât și în celelalte județe, aici avem un parteneriat și cu Instituțiile Prefectului din Brașov, Mureș, Sibiu și Alba, care va porni din 25 noiembrie de la Vâlcele și va ajunge la 1 Decembrie la Alba Iulia. Un alt eveniment pe care eu vreau să îl punctez astăzi, pentru că mi se pare foarte frumos, este cel legat de lansarea celor 100 de lampioane în data de 1 Decembrie. Mi s-a părut o idee foarte, foarte frumoasă pe care am agreat-o de prima dată când am auzit-o, deci 100 de lampioane vor fi lansate, dacă mi-e permis termenul, pe data de 1 Decembrie. Așteptăm pe toată lumea, pe toți cetățenii județului nostru să participe cu inima deschisă la toate aceste manifestări. Majoritatea, cu câteva excepții sunt cu intrări libere, fără invitații, fără bilete”, a declarat marți, într-o conferință de presă, prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

Peste 20 de asociații, instituții de cultură și autorități centrale și locale sunt implicate în organizarea evenimentelor.

Programul complet poate fi consultat AICI

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.