ACTUALITATE 2 decembrie 2020

Peste 50 de comercianţi îşi oferă produsele la Târgul de Crăciun organizat online de Primăria Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1098 vizualizări

Peste 50 de comercianţi s-au înscris la Târgul de Crăciun care anul acesta, din cauza pandemiei, va fi organizat online de Primăria Sfântu Gheorghe, informează autorităţile locale.

Potrivit acestora, platforma va fi accesibilă la începutul lunii decembrie, iar aici vor putea fi găsite cu predilecţie produse autohtone şi unicat realizate de mici întreprinzători, meşteşugari şi artizani locali.

„Din cauza situaţiei epidemiologice, Târgul de Crăciun din Sfântu Gheorghe, care a devenit deja o tradiţie, se va muta anul acesta în mediul online. De data aceasta, cei interesaţi pot admira şi cumpăra produsele producătorilor, artizanilor şi comercianţilor din judeţul Covasna. Produsele se evidenţiază prin caracterul lor tradiţional şi unic, astfel încât târgul oferă o gamă variată de produse şi, în acelaşi timp, oferă o oportunitate excelentă pentru achiziţionarea unor surprize pentru copii. A existat un mare interes pentru acest eveniment neobişnuit în rândul oraşelor din judeţul Covasna, aşa că vom putea alege dintre produsele a peste cincizeci de negustori în perioada festivă“, menţionează organizatorii într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Platforma online a Târgului de Crăciun vă fi disponibilă pe site-ul web www.kultura.ro, de la începutul lunii decembrie, iar produsele vor putea fi comandate prin e-mail sau telefon.

„Casa de Cultură 'Kónya Ádám' oferă o platformă online concepută pentru a ajuta negustorii să fie mai aproape de cumpărători. Vânzările şi livrările se vor efectua individual, de către fiecare cumpărător în acord cu cumpărătorul“, se mai arată în comunicat.

Municipiul Sfântu Gheorghe va fi decorat şi în acest an cu două coroane uriaşe de brad, însă tradiţionala ceremonie a aprinderii primei lumânări de Advent, la care participau în fiecare an câteva mii de oameni, nu va mai avea loc din cauza pandemiei.

„Pentru a unsprezecea oară, în acest an va exista o coroană uriaşă de Advent în Piaţa Centrală a oraşului. Până acum, prima lumânare a fost mereu aprinsă că parte a unui spectacol festiv, dar evenimentul va fi anulat anul acesta. (....) Având în vedere măsurile obligatorii impuse pentru a reduce răspândirea epidemiei de coronavirus, anul acesta nu va avea loc evenimentul public şi aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe. Cu toate acestea, două coroane uriaşe vor fi amplasate de municipalitate şi în acest an, cele patru lumânări fiind aprinse succesiv în cele patru duminici rămase până la Crăciun“, au precizat reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe, într-o postare pe site-ul instituţiei.

Potrivit acestora, autorităţile locale vor adresa un mesaj cetăţenilor municipiului pe data de 29 noiembrie, prin intermediul Facebook-ului.

„Pe lângă Piaţa Centrală, şi în sensul giratoriu din Cartierul Gării vă fi amplasată o coroană uriaşă, tematica din ambele locaţii fiind construită în jurul oraşului alb, similară cu anul trecut. Coroanele de brad sunt realizate în fiecare an de angajaţii Grădinăriei oraşului, iar decoraţiunile sunt opera creatorilor locali. La fel ca în anii trecuţi, Primăria Sfântu Gheorghe pregăteşte surprize de sărbători în Piaţa Centrală şi Parcul Elisabeta“, menţionează reprezentanţii Primăriei.

Pentru catolici şi protestanţi, Advent-ul are aceeaşi semnificaţie cu Postul Crăciunului pentru creştinii ortodocşi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.