ACTUALITATE 3 februarie 2022

Peste 50 de angajați de la Spitalul Județean, indisponibili din cauza COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 1520 vizualizări

Între 50 și 60 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna sunt indisponibili în această perioadă din cauza COVID, fie pentru că au contractat boala, fie pentru că sunt în izolare sau carantină. Managerul unității medicale spune că situația creează dificultăți  și că din acest motiv sunt necesare o serie de reorganizări. 

O să fie o provocare pentru perioada următoare în ce vedem de câteva zile, cu reorganizările noastre interne. (...) Și în rândul personalului medical sunt cazuri în izolare, în carantină, din cauză că, dau un exemplu concret, copilul este pozitiv, a intrat în contact direct cu o rudă care era pozitivă și chiar și infectări în rândul personalului. Sunt între 50 și 60 de persoane. Ceea ce este o cifră importantă. Trebuie să reducem din volumul de activitate și să dirijăm personalul în zonele vitale, în acele activități vitale care trebuie să meargă în continuare – linii de gărzi, intervențiile de urgență, zona de COVID, Terapia Intensivă, Internele. (...) Cifra este mare raportat la faptul că întotdeauna am fost în deficit de personal și de aceea este și o presiune. Dar o să facem față. Am încredere în noi, am încredere în colegii mei că ne vom descurca în perioada următoare. O să strângem din dinți și vom fi pe baricade și în continuare”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert. 

În acest context, acesta a făcut apel la locuitorii județului Covasna să dea, la rândul lor, dovadă de responsabilitate, să se protejeze și să respecte regulile de protecție, astfel încât să evite infectarea cu SARS-COV-2, ca să nu contribuie la presiunea care cade acum pe sistemul medical. 

Aceeași situație este în toate spitalele și trebuie să avem grijă unul de celălalt ca să trecem de acest prag, de această provocare, de acest val, care este ceea ce ne-am temut: mai multe cazuri și din multitudinea de cazuri o să fie și cei care ajung la spital”, a spus András-Nagy Róbert. 

În prezent, la SJU Covasna sunt internați peste 60 de pacienți COVID, în creștere față de săptămâna precedentă. 

Este în creștere și numărul cazurilor la nivel județean. În ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 190 de noi îmbolnăviri. Incidența a ajuns la 6,51 la mie, iar gradul de ocupare al paturilor de spital destinate pacienților COVID este de 44,13%, potrivit datelor furnizate de Prefectură miercuri.

Din aceste motive, de luni, 7 februarie și până la sfârșitul lunii curente, Spitalul Județean va sista o serie din intervențiile chirurgicale pentru pacienții cronici. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.