ACTUALITATE 19 octombrie 2020

Peste 460 de cazuri active de COVID-19 în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1921 vizualizări

Autoritățile au mai înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor 

Datele privind îmbolnăvirile COVID-19, înregistrate la final de săptămână, arată că în județul Covasna au fost depistate 122 de cazuri noi: vineri, 33, sâmbătă, 39 și duminică, 50. Numărul cazurilor active în județ ajunge astfel la 462, după ce totalul s-a ridicat la 1.702, iar cel al persoanelor declarate vindecate la 1.194. Restul de 46 sunt persoane depistate ca având virusul, dar care au decedat. 

Informațiile furnizate de autorități duminică, 18 octombrie, mai arată că 92 de persoane sunt în izolare instituționalizată în unități spitalicești, în conformitate cu prevederile Legii nr.136 din 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic și biologic și, de asemenea, „în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 692 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să stea în carantină la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală”. 

Incidența cumulată în ultimele două săptămâni a cazurilor de COVID-19 a fost duminică de 1,68/1000 de locuitori. 

Dosar penal pentru nerespectarea carantinei 

Autoritățile au continuat în weekend acțiunile de control, care s-au încheiat nu doar cu amenzi, ci și cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Chiar dacă obiectivul acestor activități a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, cu ocazia activităților, au fost identificate 53 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, în concret, nu au purtat masca de protecție. În conformitate cu  prevederile Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, organele de control au aplicat celor 53 de persoane, sancțiuni contravenționale constând în amenzi în cuantum de 1500 de lei și avertismente. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor legale de altă natură, în context COVID-19, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în cuantum de 500 de lei și avertismente. Tot în contextul acțiunilor derulate în ultimele 24 de ore de către organele de control, a fost identificată o persoană care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu dispusă de către autorități, motiv pentru care i s-a constituit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. și ped.de art. 352, alin.1 din C.penal”, se mai arată în comunicatul de presă de duminică, transmis de Prefectură. 

Și informarea de sâmbătă arată că au fost verificări care s-au lăsat cu amenzi pentru 14 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. 

În conformitate cu  prevederile  Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, organele de control au aplicat celor 14 persoane, sancțiuni contravenționale constând în amenzi în cuantum de 1350 de lei și avertismente. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor legale de natură economică, în context COVID-19, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 5.000 de lei”, mai arată autoritățile. 

În raportarea de vineri se arată de asemenea că „organele de control au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, constând în amenzi în cuantum de 500 de lei și avertismente”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.