ACTUALITATE 12 martie 2019

Peste 440 de amenzi în județul Covasna pentru nepurtarea centurii de siguranță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1828 vizualizări

Aproape 40 dintre acestea au fost aplicate pasagerilor

Polițiștii covăsneni au dat în primele două luni din 2019 peste 440 de amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranță. Dintre acestea, 404 au fost aplicate conducătorilor auto, iar 38 pasagerilor. În 9 situații au fost aplicate sancțiuni pentru neutilizarea sistemelor de retenție pentru copii. IPJ Covasna anunță totodată că luni s-a dat startul, la nivel european, acțiunii „SEATBELT”.

„Poliția Română, prin structurile rutiere, a demarat astăzi acțiunea SEATBELT, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate.

Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Poliţiilor Rutieri din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii).

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu”, informează IPJ Covasna.

Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.