ACTUALITATE 1 octombrie 2020

Peste 40 de pacienți COVID pozitivi, internați la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1357 vizualizări

Ultimele 24 de ore au dus la depistarea a încă 51 de noi îmbolnăviri la nivel de județ

Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe are 42 de pacienți COVID-19 internați, arată datele prezentate miercuri, 30 septembrie, de reprezentanții unității spitalicești, într-o videoconferință de presă. Totodată, raportul de miercuri al Grupului de Comunicare Strategică a arătat un număr record de îmbolnăviri depistate la nivelul județului, adică 51. 

Dintre aceștia 42, 31 sunt internați pe secția de Infecțioase COVID, opt la Chirurgie ( dintre care 2 la Ortopedie), iar alte trei persoane sunt la ATI în stare critică. 

„La Boli Infecțioase COVID avem doi pacienți în stare gravă, dar încă nu se pune problema să fie transferați la ATI. La secția de Ortopedie avem doi pacienți, unul din Brașov, altul din Craiova, cu fractură de col femural, operat. (...)  Pe secția de ATI avem trei pacienți, niciunul nu este intubat. Pe chirurgie, majoritatea sunt cu diferite tumori”, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Roșu Mátyás. 

În Spital mai sunt internați și patru pacienți suspecți de infecție cu SARS-COV-2. 

Datele oficiale prezentate miercuri, mai arată și că în perioada 23 – 30 septembrie au fost înregistrate 38 de externări, dar, din păcate, și patru decese din județul Covasna și încă unul din județul Brașov, la pacienți cu vârste cuprinse între 73 și 85 de ani. Toți au suferit și de alte boli. 

În cadrul conferinței de presă de miercuri s-a precizat și că în rândul personalului angajat la Spital au fost depistate încă 2 cazuri de COVID-19, ambele la Medicină Legală. 

Peste 50 de cazuri de COVID-19 în județul Covasna și încă trei decese în ultimele 24 de ore 

Județul Covasna figurează în raportarea de miercuri, 30 septembrie, cu un număr record de cazuri noi de COVID-19: 51. În total, numărul bolnavilor depistați de  la începutul pandemiei ajunge la 1.233. 

Numărul cazurilor active se ridică la 261, pentru că 934 de persoane au fost declarate vindecate, iar alte 37 de persoane au decedat.

Din păcate, de la ultimul comunicat, s-au înregistrat 3 decese, astfel:

– pacient de 75 de ani din zona mun. Sfântu Gheorghe, cu test COVID-19 confirmat, internat la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, având comorbidități cunoscute, respectiv insuficiență aortică, insuficiență mitrală, angină instabilă, subfebrilitate, dispnee, tuse. Starea de sănătate a acestuia a avut o evoluție nefavorabilă astfel că pacientul a decedat la data de 26.09.2020;

– pacientă de 69 de ani din zona mun. Târgu Secuiesc, cu test COVID-19 confirmat, internată la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, având antecedente patologice, respectiv HTA, diabet zaharat II, CIC, obezitate. Starea de sănătate a acesteia a avut o evoluție nefavorabilă astfel că la data de 25.09.2020 a decedat;

– pacient de 85 de ani, din zona com. Zagon, cu test COVID-19 confirmat, este internat la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe având comorbidități cunoscute, respectiv  HTA, ateroscleroză generalizată și nespecificată, demență mixtă, pneumonie virală. Starea de sănătate a acestuia a avut o evoluție nefavorabilă astfel că a decedat la data de 27.09.2020.

Transmitem condoleanțe familiilor îndoliate!”, se arată în comunicatul Prefecturii Covasna, ale cărui date diferă de cele ale spitalului pentru că este vorba despre perioade de referință diferite. 

Prefectura arată că și „de la ultimul comunicat, pentru că au respectat recomandările medicilor și specialiștilor, 18 persoane au fost vindecate”. 

În spitale se regăsesc, în total, internați 93 de pacienți. 

Prefectura mai arată și că „în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 369 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să stea în carantină la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală”. 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Covasna au fost prelucrate 145 de teste. Numărul total se ridică la 18.655 de teste. 

Instituția Prefectului – Județul Covasna solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită responsabilă, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Mulțumim tuturor celor care manifestă un comportament responsabil!”, mai transmite Prefectura. 

Miercuri, și la nivel național s-a raportat un nou record de cazuri de COVID-19, 2.158.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.