ACTUALITATE 25 mai 2023

Peste 4.100 de gospodării din zona Târgu Secuiesc vor fi alimentate cu gaz metan

de Agerpres | 355 vizualizări

Peste 4.100 de gospodării din zona Târgu Secuiesc vor fi alimentate cu gaz metan printr-un proiect finanţat prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", au anunţat, miercuri, autorităţile locale.

Potrivit acestora, proiectul vizează localităţile Ruseni, Săsăuşi, Lunga şi Tinoasa.

„Acum este o certitudine: un total de 4.132 de gospodării vor fi alimentate cu gaz. Primarul Bokor Tibor a semnat contractul ieri, la Bucureşti, împreună cu ministrul Cseke Attila. Proiectul vizează gospodării din Ruseni, Săsăuşi, Tinoasa şi Lunga. Prin proiect, Târgu Secuiesc a primit cea mai mare sumă, mai exact 48.127.257 lei”, se menţionează pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila a semnat, săptămâna aceasta, primele 7 contracte de investiţii pentru realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 247.292.623,48 de lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", prin care se vor realiza 310,12 km de conducte de gaze, ce vor deservi 13.517 gospodării, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Ministrul Cseke Attila a menţionat că 70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, amintind, totodată, că prin Programul "Anghel Saligny", sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz.

Sursa foto: Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.