ACTUALITATE 11 noiembrie 2020

Peste 3/1000: scenariu roșu pentru încă 10 localități covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 4557 vizualizări

Aninoasa, Araci, Comandău, Lutoasa, Micfalău, Micloșoara, Moacșa, Olteni, Surcea și Țufalău au depășit incidența de 3/1000 a cazurilor de infectare (fără focare) cu COVID-19. Astfel, începând cu 11 noiembrie, potrivit unei hotărâri a CJSU, aici se impun o serie de măsuri pentru reducerea riscului de răspândire a noului coronavirus, pe lângă cele deja stabilite la nivel național. 

Printre măsurile suplimentare, care pot fi urmărite accesând site-ul Prefecturii Covasna, la secțiunea Situații de Urgență (https://cv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/41/2020/11/HCJSU-nr-67.pdf), se numără: interzicerea organizării de evenimente private, interzicerea activității în interiorul restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, sălilor de spectacole etc., piscinele, locurile de joacă și sălile de joc nu mai pot funcționa la interior, dar și altele.  

Așadar, aceste măsuri se aplică pe lângă cele anunțate deja: portul obligatoriu al măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, indiferent de rata de incidență, toate școlile şi grădinițele din țară au cursuri exclusiv online, au fost închise piețele și târgurile din spații închise, circulația între orele 23.00 și 5.00 este interzisă – cu câteva excepții, moment în care este nevoie de declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator, magazinele sunt obligate să închidă la ora 21.00 – cu excepția farmaciilor şi a firmelor de livrare la domiciliu, iar angajatorii (firme și instituții) trebuie să organizeze munca de la domiciliu sau munca în ture.

În aceleași situații se găsesc și localitățile Covasna, Arcuș, Bicfalău, Lunga, Peteni și Zăbala, începând cu data de 6 noiembrie, dar și Sfântu Gheorghe, Baraolt, Belani (comuna Poian), Brateș, Chichiș, Dobârlău, Valea Dobârlăului, Mărtănuș (comuna Brețcu), Sâncraiu (Ilieni), Poian, Chilieni, Lunca Mărcușului, Bita, Bodoș, Calnic, llieni, Mărcușa și Pădureni. 

Informațiile DSP Covasna, prezentate de Prefectură, arătau că marți, în 26 de localități ale județului, incidența cumulată pe ultimele 14 zile(fără focare), a depășit 3/1000 de locuitori. Aceste localități sunt Sfântu Gheorghe, Aninoasa, Araci, Arcuș, Baraolt, Belani, Bicfalău, Brateș, Calnic, Chichiș, Comandău, Covasna, Ilieni, Lunga, Lunca Mărcușului, Lutoasa, Micfalău, Micloșoara, Moacșa, Olteni, Peteni, Poian, Sâncraiu, Surcea, Țufalău și Zăbala. 

Totodată, marți, 21 de localități aveau incidența cumulată/ultimele 14 zile (fără focare) între 1,5 – 3/1000 locuitori, 24 de localități sub 1,5/1000 de locuitori. Alte 51 de localități nu aveau niciun caz pozitiv.

Potrivit datelor transmise de DSP Covasna, la nivelul județului incidența era marți de 3,23/1000 de locuitori. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.