ACTUALITATE 26 iunie 2016

Peste 300 de elevi şi profesori covăsneni, în proiect cu BNR

de Iulia Drăghici - Taraș | 641 vizualizări

Peste 300 de elevi şi profesori covăsneni au fost implicaţi în perioada 16-22 iunie în programul „Să vorbim despre bani și bănci”, coordonat de Agenția BNR Brașov, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna.

Conform datelor oferite de organizatori, la proiectul de anul acesta au participat 303 elevi și profesori, din ciclul primar, gimnazial și liceal, de la Școala Gimnazială „Fejér Ákos” din Micfalău, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” din Sita Buzăului și Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Întorsura Buzăului.

„Principalele tipuri de activităţi organizate în cadrul proiectului „Să vorbim despre bani și bănci“ au fost: întâlniri și sesiuni interactive cu reprezentanţii BNR Brașov pe subiecte referitoare la rolul băncii centrale şi al băncilor comerciale în economie, prezentarea elementelor de siguranţă ale însemnelor monetare, noţiuni de bază privind economisirea, creditarea, inflaţia, elemente despre istoria Băncii Naționale a României şi a monedei naţionale”, arată un comunicat de presă.

„Am aflat lucruri noi, interesante despre care oricine ar trebui să știe”, a spus unul dintre elevii participanţi la acţiunea organizată de BNR Braşov.

Comunicatul de presă mai arată faptul că în anul 2016, la aceste activități de educație financiară desfășurate de Agenția BNR Brașov în județul Covasna au luat parte aproximativ 550 de elevi și profesori din 8 şcoli, din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Parte integrantă a activităţii de comunicare externă a Băncii Naţionale a României, proiectele educaţionale au ca obiectiv creşterea nivelului de educaţie financiară a publicului, contribuind la o mai bună înţelegere şi la o evaluare corectă a unor aspecte economice şi financiare.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.