ACTUALITATE 25 martie 2010

Peste 300 de copii au umplut curtea Poliţiei

de Covasna Media | 465 vizualizări
Micuţii au participat la Ziua Porţilor Deschise organizată cu ocazia Zilei Poliţiei Române 25mar2010-pol1Gălăgie mare ieri în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, unde peste 300 de copii au dat fuga să vadă armamentul din dotarea poliţiştilor, aparatele de comunicaţii, sistemele de supraveghere, dar mai ales să se plimbe cu maşinile, să vadă câinii de serviciu şi să se... amprenteze. Copiii au venit de la numeroase şcoli din municipiu, din clasele I - IV, precum şi de la grădiniţe, şi au fost plimbaţi cu maşini de poliţie cu sirenele pornite, au văzut noile autospeciale radar primite de IJP, s-au pozat cu şeful IJP, Corneliu Câmpeanu, şi s-au distrat de minune pornind şi oprind sirenele.

Micuţii au participat la Ziua Porţilor Deschise organizată cu ocazia Zilei Poliţiei Române

25mar2010-pol1Gălăgie mare ieri în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, unde peste 300 de copii au dat fuga să vadă armamentul din dotarea poliţiştilor, aparatele de comunicaţii, sistemele de supraveghere, dar mai ales să se plimbe cu maşinile, să vadă câinii de serviciu şi să se... amprenteze.

Copiii au venit de la numeroase şcoli din municipiu, din clasele I - IV, precum şi de la grădiniţe, şi au fost plimbaţi cu maşini de poliţie cu sirenele pornite, au văzut noile autospeciale radar primite de IJP, s-au pozat cu şeful IJP, Corneliu Câmpeanu, şi s-au distrat de minune pornind şi oprind sirenele.

Una dintre cele mai mari atracţii a fost prezentarea câinilor de serviciu, care au făcut exerciţii demonstrative pentru micuţii vizitatori.

25mar2010-pol3

25mar2010-pol2

Comisarul şef Neculai Hongu a afirmat că în total IJP are 15 câini de însoţire, folosiţi pentru patrulare la posturile de poliţie şi în oraşe şi municipiii, şi 2 de urmă, care ajută la descoperirea infractorilor şi a unor persoane.

Câinii de serviciu le sunt de mare ajutor poliţiştilor în prinderea infractorilor, iar în ultima perioadă cei doi câini de urmă au ajutat la prinderea mai multor suspecţi în cazuri de furt care au avut loc pe raza unor comune.

Fiecare subofiţer conductor are un câine al lui, de care se ocupă de la curăţare până la antrenament, pentru a-l asculta.

Câinii de urmă sunt antrenaţi săptămânal câte cinci ore, în timp ce cei de antrenament două ore pe zi din timpul programului. Ei sunt luaţi de la Centrul de Dresaj Canin de la Sibiu pe când au 3 - 6 luni şi sunt ţinuţi la IJP până la un an, după care sunt duşi înapoi la Sibiu pentru dresaj. Câinii de însoţire sunt antrenaţi 3 luni, iar cei de urmă 6 luni.

Poliţia îşi serbează ziua astăzi, iar la invitaţia conducerii IPJ Covasna şi a şefului Poliţiei Municipiului Tg. Secuiesc vor participa la festivităţile ocazionate de sărbătorirea Zilei Poliţiei Române în Covasna mai multe delegaţii străine, respectiv Poliţia Bekes şi Poliţia din Paks (ambele din Ungaria) sau Poliţia din Galanta (Slovacia).

Ziua Poliţiei Române va începe astăzi cu prezentarea mesajelor conducerii MAI şi IGPR, fiind urmată de ceremonia de avansare a poliţiştilor şi de decernare a premiului “Poliţistul anului”. Vor mai primi diplome poliţişti, oficialităţi şi rezervişti, iar la ora 11 va avea loc primirea oficială a delegaţiilor străine de către conducerea Inspectoratului.

La ora 12, în curtea IPJ Covasna va avea loc un ceremonial festiv-religios, urmat de depuneri de coroane la Monumentul poliţiştilor trecuţi în nefiinţă, urmat de recepţia oficială a inspectorului şef oferită cu această ocazie.

Activităţile dedicate Zilei Poliţiei Române în Covasna se vor termina în data de 26 martie, cu Balul poliţiştilor.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.