ACTUALITATE 16 octombrie 2020

Peste 3.000 de saci cu pământ pentru flori din deșeuri BIO, împărțite la casele din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1446 vizualizări

Cei care nu au fost acasă în momentul distribuirii, sunt așteptați la sediul TEGA

Locuitorii de la casele particulare din Sfântu Gheorghe au primit în dar câte o pungă de pământ pentru flori. Acesta a fost obținut din deșeurile biodegradabile colectate de TEGA și transportate la stația de deșeuri din Leţ, gestionată de ECO Bihor. Directorul companiei de salubrizare ne-a spus că scopul acestui gest a fost să le mulțumească celor conștiincioși, dar și să le arate ce se poate face din deșeurile biodegradabile celor care poate încă nu au colectat selectiv până acum. 

În total, 3.200 de saci cu pământ de flori, a câte 5 kilograme, au ajuns la locuitorii de la casele particulare din reședința de județ. Distribuirea a început pe data de 5 octombrie. 

Toată lumea de la case particulare a primit. A fost un gest prin care am vrut să îi mulțumim, dar și să îi încurajăm pe locuitori să colecteze selectiv. Ne-am dorit să le arătăm ce se poate face din deșeul biodegradabil. Au fost foarte mulțumiți”, a punctat și Máthé László, directorul celei mai mari companii de salubritate din județ, TEGA.

Cei care nu au fost acasă în momentul distribuirii sunt așteptați la sediul companiei de salubrizare din strada Energiei nr 2. între orele 8:00-20:00. 

Totodată, proiectul de colectare a deșeurilor biodegradabile avansează la Sfântu Gheorghe. Compania de salubrizare TEGA a continuat, încă de luna trecută, distribuirea gratuită a recipientelor gri care vor servi la colectarea acestor tipuri de deșeuri. 

„Până la sfârșitul săptămânii viitoare tot orașul o să aibă deja găleată pentru deșeurile biodegradabile. Azi distribuim pe strada Váradi József  și mergem apoi în cartierul Ciucului. Într-adevăr cei de la case colectează mai mult decât cei de la bloc, dar încet, încet încep să conștientizeze oamenii cât este de necesar”, ne-a mai spus joi Máthé László.

Astfel, în aceste găleți speciale vor fi adunate toate materialele biodegradabile, precum deșeuri din bucătărie, zațul de cafea, pliculețele de ceai, șervețelele de hârtie folosite, cojile de fructe, legume, flori sau alte resturi de mâncare.

Compania de salubrizare atenționează că uleiul alimentar uzat se colectează separat.  

Programul-pilot prin care se dorea monitorizarea impactului acestei schimbări în rândul locatarilor de la blocuri a fost demarat în luna iunie a anului trecut, când astfel de pubele au fost repartizate pe câteva dintre străzile din municipiu, iar covăsnenii s-au conformat exemplar, spun reprezentanții TEGA.

Sursă foto: Facebook/TEGA RT - SA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.