ACTUALITATE 26 martie 2020

Peste 2800 de covăsneni în izolare la domiciliu

de Iulia Drăghici - Taraș | 3558 vizualizări

În ultimele 24 de ore s-au dat amenzi de peste 98.000 de lei 

Redăm integral comunicatul de presă transmis de Prefectura Covasna joi, 26 martie, ora 17:50

Până în acest moment, la nivelul județului nostru se află  în carantină instituționalizată 39 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 2811  persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment la nivel național sunt 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu virusul COVID-19, după cum urmează : 70 medici, 50 asistente, 15 infirmiere, o îngrijitoare și 17 persoane – personal auxiliar. Cele mai multe persoane infectate din această categorie sunt în București – 36 cazuri și Suceava – 90 cazuri. În județul Covasna sunt 5 astfel de cazuri până în acest moment.

 De la ultimul comunicat, 3 persoane, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din perioada de carantină și 53 de persoane au ieșit din autoizolare.

Și astăzi, dl.Prefect Iulian Todor și dl. Subprefect Cosmin Boricean, au avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai unor autorități implicate în prevenirea răspândirii COVID-19, respectiv cu comandantul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Covasna-dl lt.col. Adrian Simtea , cu directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Covasna-dl Agoston Laszlo, cu șeful Serviciului Ambulanță Covasna-dl Cristian Cimpoi, precum și alte persoane.

De asemenea, începând cu ora 15.00, dl Prefect Iulian Todor a dispus convocarea membrilor Comitetului Județean pentru Situații Speciale de Urgență Covasna, în ședință extraordinară, în vederea analizării situației la nivel județean a răspândirii COVID-19, cu accent deosebit pe situația din mun. Sf. Gheorghe. La invitația dlui Prefect Iulian Todor, au participat și domnii Tamas Sandor – Președintele Consiliului Județean Covasna, Hening Laszlo – Vicepreședinte al Consiliului Județean Covasna și Antal Arpad – Primarul mun. Sf.Gheorghe.

În cadrul acestei întâlniri au fost stabilite măsuri cu aplicabilitate imediată pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

În cadrul măsurilor de prevenire a infectării cu noul virus COVID-19, în 6 locații din județ, pompierii covăsneni au instalat corturi pentru triajul persoanelor care se prezintă la UPU sau spital.

În ultimele 24 ore, în misiunile MAI pentru combaterea efectelor COVID-19 au fost implicate  toate efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliției locale, cu mijloacele de mobilitate de care dispun. Prezentăm în mod sintetic câteva dintre activitățile acestor structuri, astfel :

  • au fost executate 18 misiuni pentru menținerea ordinii publice la unitățile spitalicești/locații carantină, fluidizarea circulației, escortarea convoaielor și a coloanelor auto, misiuni de verificare prin mijloace specifice a respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină;
  • s-au verificat 2107 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare;
  • au fost verificate 181 de locații de carantinare/izolare;
  • au fost verificate un nr. de 17 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii covăsneni au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsura privind restricționarea circulației , valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 98.200 lei.

Facem în continuare apel la cetățenii jud. Covasna să aibă în vedere prevederile  Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020, privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

Sursa: Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.