ACTUALITATE 1 iulie 2018

Peste 260 de persoane din județul Covasna, evacuate din cauza inundațiilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 969 vizualizări

Peste 260 de persoane au fost evacutate sâmbătă din calea apelor, care au inundat gospodării din 24 de localități covăsnene, arată bilanțul ISU Covasna. 

„Ca urmare a manifestării fenomenelor meterologice periculoase determinate de ploi abundente și scurgeri rapide de pe versanți, pe cursurile de apă ce străbat județul Covasna, s-au produs creșteri rapide ale cotelor cu depășirea pragurilor de inundație și de pericol, acestea fiind influențate și de deschiderea instalației de golire la Barajul Săcele. 

Aceste fenomene au dus la inundarea gospodăriilor dintr-un număr de 24 de localități, fiind necesară evacuarea unui număr de 263 de persoane și bunurile acestora, precum și 49 de animale. La nivelul județului au fost afectate  DN 11B, DN10 și DJ 121. La un număr de 10 localități a fost întreruptă furnizarea de energie electrică.

Peste 300 de pompieri, jandarmi, polițiști și militari de la MApN au acționat în sprijinul comunității”, informează pompierii covăsneni. 

În prezent, pompierii informează că apele sunt în retragere și că în anumite zone oamenii s-au întors la casele lor. 

„Se lucrează cu SGA  pentru refacerea digului pe pârâul Dobârlău.  După ce se mai retrag apele putem să începem să intervenim cu motopompe în gospodării”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.