ACTUALITATE 29 noiembrie 2017

Peste 250 de misiuni pentru jandarmii covăsneni în ultima lună

de Iulia Drăghici - Taraș | 464 vizualizări

În același interval, aceștia au aplicat sancțiuni în valoare de 7.800 de lei  

Subunitățile din cadrul Inspectoratului de Jandarmi din Județul Covasna au executat, în luna noiembrie, 253 misiuni de ordine publică. La acțiuni au participat 1095 jandarmi.    

În aceste misiuni, jandarmii covăsneni au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.800 lei. În plus, au fost întocmite acte de constatare pentru șase fapte de natură penală.

„Principalele direcţii de acţiune în această lună au fost organizarea și executarea misiunilor de asigurare a ordinii publice la manifestările cultural – artistice („Cultura la tine acasă”, „Serbarea Lampioanelor”), o manifestare de protest (a medicilor de familie) și la manifestările sportive”, transmit jandarmii.

Bilanțul din ultima lună cuprinde 87  misiuni de menţinere a ordinii publice (O.P) în mediul urban  cu 396 jandarmi, 29 misiuni de menţinere a O.P.  în mediul rural cu 29 jandarmi; 29 misiuni de menţinere a O.P.  în zona stațiunilor montane cu 86 jandarmi; 27  misiuni de intervenţie la solicitare prin SNUAU 112  cu un efectiv de 136 jandarmi; 28 misiuni de menţinere a O.P. în zona instituțiilor de învățământ cu 166 jandarmi; 4 misiuni de asigurare a O.P. la manifestări cultural-artistice, cu un efectiv de 43 jandarmi; 4 misiuni de asigurare a O.P. la manifestări sportive, cu un efectiv de 25  jandarmi; 1 misiune de asigurare a O.P. la manifestare de protest, cu un efectiv de 10  jandarmi; 17 misiuni de protecţia şi supravegherea A.T. la obiectivele I.J.J. Covasna cu un efectiv de 57 jandarmi; 3 misiuni în colaborare cu Instituţia Prefectului cu un efectiv de 3 jandarmi; 2 misiuni în cooperare cu I.P.J. Covasna cu un efectiv de 16  jandarmi; 1 misiune în cooperare cu DIICOT cu un efectiv de 25  jandarmi; 1 misiune în colaborare cu AJVPS Covasna cu un efectiv de 3  jandarmi; 6 misiuni în colaborare cu Dir. Silvică Covasna cu un efectiv de 21  jandarmi; 14 misiuni de punere în aplicare a unor mandate de aducere cu un efectiv de 34 jandarmi.

Fiind perioada de recoltare a brazilor de Crăciun, oamenii legii spun că vor înteți și misiunile de prevenire și combatere a delictelor silvice.

„Misiunile pe linia combaterii delictelor silvice e o prioritate în această perioadă pentru toate structurile Ministerului, care au atribuții în acest sens. O să ne concentrăm atât pe prevenirea și combaterea delictelor silvice, în speță tăierea de lemne de foc, cât și pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice privind pomii de Crăciun”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, inspectorul șef al I.J.J. Covasna, locotenent colonelul Adrian Nichifor.

De asemenea, zilele următoare, jandarmii vor asigura ordinea publică și la acțiunile organizate cu ocazia Zilei Naționale a României. „Noi suntem pregătiți să intervenim la orice fel de evenimente care ar duce la tulburarea ordinii publice. Considerăm că totul o să se desfășoare pașnic și civilizat”, a mai spus locotenent colonelul Adrian Nichifor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.