ACTUALITATE 24 februarie 2021

Peste 210.000 de lei investiți de Fundația Comunitară în județul Covasna, în 2020

de Iulia Drăghici - Taraș | 645 vizualizări

Ce programe vor fi continuate în 2021 

Bilanțul pe anul 2020 al Fundației Comunitare Covasna arată că anul trecut, deși a fost unul dificil din cauza pandemiei, programele desfășurate în județ au avut parte de finanțări de peste 210.000 de lei. 

Anul trecut au fost direcționate fonduri către programele comunitare (peste 85.000 de lei), cum ar fi Poarta de Soare, Un pom pentru generația viitoare, Pedalează pentru un scop bun sau Proiectul nr. 27 - cu activități derulate pentru comunitatea din cartierul Ciucului, dar și pentru diverse finanțări ale unor solicitări venite de la organizații partenere (peste 25.000 de lei), de exemplu burse școlare, construirea de locuri de joacă și alte asemenea, respectiv investiții în comunitate (aproape 100.000 de lei), cu programe ca banca inteligentă din Târgu Secuiesc, sculptura Poarta de Soare din Sfântu Gheorghe, cutii de cărți la Covasna și portalul haromszeki.ro. 

Bugetul total pentru anul 2020 a fost de 266.500 de lei. 

Banii au fost strânși atât prin donații și sponsorizări, dar și din alte resurse externe (cum ar fi din vânzarea de DVD-uri sau din înscrierile în programul de marcă înregistrată Firmă Covăsneană/ Produs Covăsnean). 

Nici pentru Fundația Comunitară Covasna anul 2020 nu a fost unul ușor, pentru că nu s-au mai putut organiza evenimente cu strângeri de fonduri, ca în alți ani și a și plecat un partener important (Bertis). Dar, per general, spune Bereczki Kinga, director al fundației, au fost și lucruri bune care s-au întâmplat. 

Deși am avut multe încercări, au venit alte oportunități. Comunitatea există, deci mereu este nevoie de dezvoltare. A apărut colaborarea cu orașul, prin investiția acordată programului Poarta de Soare sau apariția altor parteneri în programul de card comunitar. Chiar dacă nu am putut fi aproape de comunitate pe plan fizic, ne-am concentrat atenția pe dezvoltarea online. Am început dezvoltarea portalului haromszeki.ro și am făcut multe întâlniri în cadrul Federației Fundațiilor Comunitare. Am fost parte a dezvoltării organizaționale, să spun așa, prin transmitere de informații, prin gândire comună de a găsi soluții. Cu alte fundații relațiile au devenit mai strânse prin intermediul online, cum nu a fost în anii anteriori”, a declarat luni, pentru Observatorul de Covasna, directoarea. 

Așa că activitatea continuă și în 2021. Printre programele care se vor relua în curând se numără „Un pom pentru generația viitoare”, „Poarta de soare, program educațional de mediu”, „Licitație civilă” – care va avea loc online, pe 18 martie, între orele 18:00 – 20:00, „Program Intergenerații”, „Curățire OLT”, „Proiectul nr. 27” și programul de card comunitar. Totodată, anul acesta va fi lansat și portalul online cu produse locale, haromszeki.ro. 

Despre fiecare, vom reveni cu detalii în ediții viitoare. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.