ACTUALITATE 31 mai 2021

(Update) Peste 200 vaccinări anti-COVID la maratonul de la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1001 vizualizări

La maratonul de vaccinare organizat în 29 și 30 mai la Sfântu Gheorghe au fost imunizate anti-COVID-19 în total 214 persoane.

„La maratonul de vaccinare organizat la sfârşitul săptămânii de Prefectura Județului Covasna, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la Sepsi Value Center, s-au vaccinat împotriva coronavirusului 214 persoane. 98 de persoane au fost imunizate sâmbătă (70 cu vaccinul în doză unică de la Johnson&Johnson, 28 cu vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech), în timp ce alte 116 de persoane au fost vaccinate duminică (80 - Johnson&Johnson, 36 - Pfizer BioNTech)”, transmite Prefectura Covasna.

Dintre persoanele vaccinate aici, au fost și patru care au făcut rapelul cu Pfizer. De asemenea, 41 din totalul celor vaccinați la maratonul din Sfântu Gheorghe nu sunt din județul Covasna.

Despre întreaga activitate, prefectul județului Covasna, Ráduly István, se declară parțial mulțumit.

Mai mult de două sute de persoane este un rezultat bun, dar dacă ne uităm pe statistici, nu putem fi pe deplin mulțumiți. Principala problemă nu este că din 214 persoane 41 nu sunt din județul Covasna, ci că doar 43 de persoane din mediul rural au făcut vaccinul, deși bănuiesc că printre cei prezenți în mall se aflau mult mai multe persoane care nu locuiesc în municipiu. Este regretabil faptul că mulți oameni cred că, dacă în localitatea lor au avut doar câteva cazuri de coronavirus, nu au nevoie de vaccin. Acum statisticile sunt într-adevăr favorabile, dar nu am scăpat de pandemie. Doar imunitatea de grup, obținută printr-o vaccinare adecvată, ne poate readuce viața noastră de dinainte”, a declarat prefectul.

Evenimentul se va repeta în 5 și 6 iunie, în aceeași locație, adică în punctele special amenajate din parcarea galeriei comerciale din strada Lunca Oltului, între orele 10:00 și 20:00.

Orice persoană peste 16 ani poate fi vaccinată la Maratonul Vaccinării – Ediţia Sfântu Gheorghe în baza cărții de identitate, fără programare.

Minorii peste 16 ani se pot vaccina doar însoțiți de părinte/tutore și doar cu acordul scris al acestuia.

Datele oficiale arată că de la debutul vaccinării în România, 7.809.390 de doze au fost administrate unui număr de 4.299.481 persoane din care, 789.572 persoane vaccinate cu o doză, iar 3.509.909 persoane vaccinate cu două doze.

Sursa foto: Instituția Prefectului - Județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.