ACTUALITATE 4 aprilie 2012

Peste 20 de persoane, diagnosticate cu trichineloză

de Agerpres | 51 vizualizări

Peste 20 de persoane din judeţul Covasna au fost diagnosticate cu trichineloză după ce au consumat cârnaţi preparaţi din carnea mai multor mistreţi împuşcaţi de o grupă de vânătoare.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Covasna, primii bolnavi au apărut în jurul datei de 20 martie, iar pe parcurs numărul acestora a crescut. Peste 20 de persoane care se aflau în stare gravă au fost internate până în prezent în spitalele din Sfântu Gheorghe, Braşov şi Miercurea Ciuc, iar cazurile uşoare au fost tratate în ambulatoriu.

Conducerea DSV Covasna menţionează că în urma investigaţiilor s-a stabilit că mistreţii au fost împuşcaţi de câţiva vânători din zona Covasna la începutul acestui an, iar din carnea lor au preparat în jur de 200 de kilograme de cârnaţi, care au fost împărţiţi între ei şi în sfera lor de cunoştinţe, iar o parte au pus în vânzare.

Carnea de vânat a fost tranşată, prelucrată şi depozitată într-un atelier clandestin, neautorizat şi neînregistrat sanitar veterinar, iar vânătorii nu au putut dovedi efectuarea examenului trichineloscopic.

“Cantitatea de cârnaţi găsită până în momentul de faţă a fost confiscată, iar persoana responsabilă din partea grupului de vânătoare a fost sancţionată contravenţional cu o amendă de 20.000 de lei”, se menţionează în comunicat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.