ACTUALITATE 18 martie 2021

(Update) Peste 20 de localități din județul Covasna, afectate de întreruperea curentului electric din cauza vremii

de Daniela Luca | 3229 vizualizări

Ninsorile abundente și copacii căzuți au provocat întreruperi ale alimentării cu energie electrică în 21 de localități din zona orașelor Covasna și Târgu Secuiesc. În prezent, se intervine cu 9 echipe în teren, informează reprezentanții Electrica. Conform acestora, e vorba de localități afectate parțial. 

UPDATE: La ora 17:00 mai existau dificultăți în realimentarea cu energie electrică în 17 localități din județ, conform datelor furnizate de Electrica. 

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și asigurăm toți utilizatorii rețelei că, împreună cu autoritățile, depunem toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică în condiții normale, conform schemei de funcționare”, au transmis aceștia. 

Știrea inițială:

„În zona Covasna sunt afectate parțial 21 de localități. Se intervine în teren cu 9 echipe. Incidentele sunt în curs de soluționare, însă nu putem aproxima durata rezolvării acestora. Condițiile de pe teren sunt dificile, iar echipele se străduiesc să rezolve cât mai rapid aceste incidente. Intervențiile echipelor DEER (n. red. Distribuție Energie Electrică Romania SA) vor continua până la alimentarea integrală a tuturor zonelor afectate”, informează reprezentanții Electrica.  

Conform acestora, în zonele vizate (Covasna și Târgu Secuiesc) problemele au început joi, în jurul orelor 12:00.

Totodată, ISU Covasna informează că pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna au răspuns, în ultimele 48 de ore, la zeci de solicitări venite pe numărul de urgență 112 sau de la alte instituții implicate în gestionarea fenomenelor meteo, printre care și cele legate de întreruperea curentului electric.

Pompierii s-au implicat în 2 misiuni pentru asigurarea necesităților populației cu energie electrică în localitățile Covasna și Brețcu. 

„În acest moment, Containerul suport logistic al intervenției tip IV – iluminat este amplasat în localitatea Breţcu, unde alimentează un post de transformare și asigură energia electrică pentru consumatorii din zonă”, transmite ISU Covasna.

Sursa foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.