ACTUALITATE 14 martie 2018

Peste 20 de gospodării din Băcel, evacuate din cauza inundațiilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1577 vizualizări

Oamenii vor fi găzduiți în căminul Cultural, anunță primarul din Chichiș 

Autorităţile au început pregătirile în vederea evacuării a circa 25 de gospodării din satul Băcel, comuna Chichiş, ameninţate de inundaţii.

Primarul localităţii, Sánta Gyula, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că apele pârâului Tărlung sunt în creştere şi există pericolul să se reverse dincolo de dig.

„După cum se vede se îngroaşă 'gluma', va creşte debitul apelor şi o să iasă peste dig. Va trebui să evacuăm populaţia din zonă. (...) Acum mergem pe teren să lămurim oamenii să evacueze gospodăriile, să mute animalele şi bunurile din case. Este vorba despre vreo 25 de gospodării din partea dreaptă a pârâului Tărlung. Pregătim căminul cultural ca să îi putem găzdui acolo pe oameni, dacă va fi cazul", a precizat Sánta Gyula.

Potrivit acestuia, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, echipajele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna şi ale Sistemului de Gospodărie a Apelor (SGA) au intervenit pentru degajarea unui pod inundat în zona Băcel.

În ultimele 12 ore, ISU Covasna a intervenit, de asemenea, pentru evacuarea apei din subsolurile mai multor case inundate în municipiul Sfântu Gheorghe, precum şi din mai multe gospodării din satele Brădet şi Floroaia, aparţinătoare oraşului Întorsura Buzăului.

În zona Baraolt au fost inundate mai multe terenuri agricole, iar la Sita Buzăului s-a intervenit pentru salvarea a 31 de oi dintr-un grajd inundat.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna a anunţat că circulaţia rutieră a fost oprită, miercuri dimineaţă, pe DN 10 Siriu-Sita Buzăului, între localităţile Zăbrătău şi Crasna, din cauza apei acumulate pe carosabil, traficul fiind deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislău - DJ102 Cislău-Vălenii de Munte - DN1A Vălenii de Munte - Braşov.

Sursa: Agerpres. 

Foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.