ACTUALITATE 14 septembrie 2018

Peste 2.660 de intervenții pentru pompierii covăsneni, în primele 8 luni din 2018

de Iulia Drăghici - Taraș | 587 vizualizări

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna au avut 2663 de intervenții în perioada ianuarie – august 2018, cu 17% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Într-o zi, pompierii covăsneni sunt solicitați în medie în aproape 9 situații de urgență. Cele mai multe cazuri, 1986, sunt atribuite salvatorilor de pe ambulanțele SMURD, în vreme ce incendiile au numărat 78 de cazuri, incendiile de vegetație – 18, în scădere față de anii trecuți, protecția comunității – 54 de cazuri, și peste 500 de alte situații.

Potrivit celui mai recent raport prezentat de ISU Covasna, timpul de intervenție la incendii în această perioadă a crescut de la 10 minute și 36 secunde, cât era în 2017, la 14 minute și 16 secunde, în principal din cauza locațiilor mai îndepărtate unde a fost solicitată intervenția pompierilor.

În ceea ce privește SMURD, aici timpul mediu de intervenție a scăzut față de anul trecut, de la 7 minute 48 la 7 minute și 17, pentru că fiecare secundă în plus contează.

În cazul intervențiilor SMURD, afecțiunile medicale și traumele au fost cel mai des întâlnite situații de urgență.

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor le-au reprezentat în perioada menționată instalațiile electrice defecte sau coșurile de fum necurățate ori defecte, dar și fumatul, cenușa cu jar, focul deschis și trăsnetul. De asemenea, în patru situații s-a constatat și aprinderea intenționată.

Pompierii covăsneni au avut până acum un an încărcat în evenimente și intervenții, în special din cauza inundațiilor, din martie, dar mai ales din iunie – iulie, unde intervenția lor a fost vitală.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.