ACTUALITATE 15 februarie 2019

Peste 2.000 de locuri de cazare, la Sfântu Gheorghe, doar pentru vizita Papei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1131 vizualizări

Spațiile vor fi amenajate în sălile de sport din oraș

Pelerinii care vor să ia parte personal la vizita istorică a Papei Francis la Șumuleul Ciuc, din județul Harghita, care va avea loc la vară, vor avea locuri de cazare pregătite și la Sfântu Gheorghe, susține primarul Antal Árpád. Astfel, aproximativ 2.000 de persoane vor putea avea câte un loc de dormit în spațiile care vor fi amenajate la sălile de sport.

În ceea ce privește vizita Papei, încercăm să oferim pentru cei care vin din alte zone și doresc să participe la acest eveniment important și în municipiul Sfântu Gheorghe și Primăria ca instituție, locuri de cazare pentru pelerini. Din calculele pe care le-am făcut până acum, în instituțiile de sport, săli de sport, vom reuși să oferim aproximativ 2.000 de locuri. Sperăm că și cetățenii din oraș se vor oferi în a oferi cazare pentru pelerini și sper că va fi un eveniment din care Ținutul Secuiesc să câștige, în care putem să arătăm o față a Ținutului Secuiesc și pentru cei care nu vor să o vadă. Vom putea arăta adevărata față a Ținutului Secuiesc cu ocazia vizitei Papei”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád.

Papa Francisc va vizita România în intervalul 31 mai – 2 iunie 2019, perioadă în care va merge în Bucureşti, Iaşi, Blaj, dar şi la Sanctuarul de la Şumuleu Ciuc, considerat cel mai mare loc de pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est, cu origini din urmă cu aproape patru secole şi jumătate.

Anul trecut, slujba de Rusalii a adus la Şumuleu Ciuc peste 130.000 de pelerini, între care şi preşedintele Ungariei, Áder János, soţia sa, Anita Herczegh şi vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt.

Zvonurile spun că Papa Francis va fi primit la Şumuleu Ciuc chiar de oficialități de rang înalt ale Ungariei, nu și de cele ale României, însă. Acest aspect a stârnit discuții aprinse și dezacord în rândul liderilor Episcopiei Covasnei și Harghitei, la dezbaterea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, organizată la finele lunii ianuarie a.c., la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.