ACTUALITATE 29 mai 2017

Peste 18.000 de lei adunaţi în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun” de la Târgu Secuiesc

de Agerpres | 1215 vizualizări

Peste 18.000 de lei s-au adunat în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun”, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în municipiul Târgu Secuiesc, iar banii vor fi folosiţi pentru amenajarea unor locuri de parcare pentru biciclete, precum şi pentru realizarea unui parc de joacă pentru copii, a precizat, luni, conducerea Fundaţiei Comunitare Covasna, organizatoarea evenimentului.

Potrivit acesteia, la start s-au aliniat 712 participanţi, dintre care 238 de copii, care au avut de străbătut un traseu de aproape patru kilometri şi jumătate. Fiecare tură făcută cu bicicleta a fost autentificată la punctele de control şi recompensată cu bani de către susţinători şi sponsori, iar, astfel, participanţii au parcurs împreună un număr total de 11.385 kilometri, reuşind să acumuleze 18.360 de lei, o sumă care a depăşit aşteptările organizatorilor.

„Mulţumim frumos participanţilor şi sponsorilor pentru acest frumos rezultat. Din suma strânsă se va realiza pe parcursul verii un loc de joacă şi pentru copii cu dizabilităţi şi se vor amplasa suporturi pentru biciclete pe teritoriul oraşului. Cei mai eficienţi participanţi au fost Demeter Zsolt, Czifra József, Kovács Tihamér şi Szigyártó László, care au parcurs o distanţă de 67.5 km fiecare, astfel au adunat individual 338 lei în fondul de programe. Performanţele copiilor uneori le-au depăşit pe cele ale părinţilor, astfel Gyenge Ákos, Dezső Norbert, Kerekes Csongor, Dobra László Eduárd şi Léva Balázs au parcurs 9 rute, Kovács Ákos, Kerekes Dávid, Rettegi Rudolf şi Baricz Örs 10 rute, între 40-50 km. Cea mai tânără participantă a fost Székely Erika, în vârstă de trei ani”, se arată într-un comunicat de presă al Fundaţiei Comunitare Covasna.

Conducerea fundaţiei a precizat că următoarea acţiune în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun”, iniţiată în anul 2011, va avea loc în luna septembrie la Sfântu Gheorghe.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.