ACTUALITATE 31 martie 2022

Peste 170 de meșteșugari vor fi prezenți la Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1524 vizualizări

Târgul meșteșugarilor de la Zilele Sfântu Gheorghe va pune în fața vizitatorilor produse create de nu mai puțin de 171 de artizani din toată țara. Organizatorii i-au selectat din peste 210 comercianți înscriși. Noutatea evenimentului este că târgul se deschide cu o zi înainte față de cum era programul obișnuit, astfel că marfa va fi expusă timp de patru zile, începând de joi, 28 aprilie.  

Tradiţionalul Târg al Meşteşugarilor va fi organizat pe strada Gróf Mikó Imre și pe strada 1 Decembrie 1918 între Piaţa Sfântul Gheorghe şi intersecţia cu strada Oltului.

Peste 210 meșteșugari s-au înscris. S-a derulat și o evaluare, o jurizare a produselor ofertate și până la urmă 171 de parteneri au fost acceptați. S-a încercat ca produsele care nu ating un anumit nivel să nu fie prezente. Dacă Muzeul Național Secuiesc nu va fi inclus în zilele orașului, nici strada din față nu va mai fi a meșteșugarilor, așa că ne-am retras cu tot târgul acesta. Asta înseamnă că nu vom mai avea în zona centrală aceste jocuri gonflabile pentru copii și alte elemente de joacă, nici standuri pentru cărți și nici alte produse comerciale, jucării sau haine, decât cele meșteșugărești”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, administratorul public al municipiului, Czimbalmos Kozma Csaba

Având în vedere că Târgul meșteșugarilor debutează joi, miercuri după-amiază se închide traficul în zona centrală a orașului.

Ediția cu numărul 29 a Zilelor Sfântu Gheorghe are loc în perioada 23 aprilie – 1 mai. 

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.