ACTUALITATE 23 aprilie 2023

Peste 170 de evenimente în programul Zilelor Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 772 vizualizări

Peste 170 de evenimente culturale, artistice, sportive şi gastronomice sunt cuprinse în programul celei de-a 30-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe, ce va avea loc în perioada 23-30 aprilie, informează organizatorii.

„Săptămâna culturală" va fi deschisă duminică, 23 aprilie, la ora 19,00, cu un concert vocal simfonic susţinut de 170 de artişti, care vor interpreta "Requiemul" de Giuseppe Verdi pe scena Arenei Sepsi din municipiu.

Tot în cadrul „Săptămânii culturale”, marţi, 25 aprilie, de la ora 19,00, va avea loc spectacolul "Privitor" al Teatrului "Andrei Mureşanu", în regia Andrea Gavriliu, iar miercuri, 26 aprilie, la Arena Sepsi va fi prezentat spectacolul de circ contemporan "My Land", prezentat de trupa Recirquel din Budapesta.

Joi, 27 aprilie, de la ora 19,00, în Sala mare a Teatrului "Tamasi Aron" va avea loc spectacolul ansamblului etnofolcloric "Plăieşii" din Chişinău.

Printre invitaţii speciali ai Zilelor Sfântu Gheorghe se mai numără trupele Ossian din Ungaria şi Waldeck din Austria, care vor concerta vineri, 28 aprilie, de la orele 20,00, respectiv 22,30, pe scena principală din centrul oraşului, The Motans care va concerta sâmbătă, 29 aprilie de la ora 22,00, şi Hobo din Ungaria, duminică, de la ora 21,00.

Tot în cadrul "Săptămânii culturale", Centrul de Artă din Transilvania va lansa proiectul "Made in Sepsi ArtBrunch", oferind publicului interesat posibilitatea de a vizita atelierele unor prestigioşi artişti plastici locali.

Astfel, luni, 24 aprilie, de la ora 11,00, va putea fi vizitat atelierul sculptorului Vargha Mihaly, iar de la ora 17,00 al sculptorului Petrovits Istvan, marţi, de la ora 11,00, atelierul artistei Simo Eniko, iar de la ora 17,00 al pictorului Nicu Barb.

Miercuri, 25 aprilie, de la ora 11,00, vor primi oaspeţi Miklossy Maria, Albert Levente şi Eltes Barna, iar de la ora 18,00, Izsak Elod, Koter Vilmos şi Vetro Bodoni Barnabas se vor întâlni cu publicul în Spaţiul expoziţional MAGMA din Sfântu Gheorghe. Participarea este gratuită şi se face pe bază de înscriere prealabilă, întrucât locurile sunt limitate.

Joi, 27 aprilie, de la ora 19,00, în sala de expoziţii de la parterul Centrului de Artă din Transilvania, va avea loc evenimentul de închidere ArtBrunch, respectiv o expoziţie pop-up cu lucrările artiştilor participanţi la acest proiect.

De Zilele Sfântu Gheorghe vor mai avea loc şi un târg meşteşugăresc, un festival de muzică stradală şi un festival gastronomic cu degustări de vinuri. Programul detaliat poate fi accesat pe site-ul https://www.szentgyorgynapok.ro, precum şi pe pagina de facebook a Zilelor Sfântu Gheorghe

Sursa foto: Zilele Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.