ACTUALITATE 9 iunie 2016

Peste 150 de tineri vin în week-end la „Pui de Brad”

de Iulia Drăghici - Taraș | 944 vizualizări

Concursul Naţional Interdisciplinar „Pui de Brad”, organizat în satul Crasna din Sita Buzăului, marchează în acest an cea de-a XXXII- a ediţie. Circa 150 de tineri din toată ţara vor participa în perioada 9 – 12 iunie la competiţia ajunsă deja celebră în toată zona Buzaielor pentru longevitate, dar şi pentru probele interesante, tinerii frumoşi şi aventură.

„Cele 17 probe ale concursului sunt practic un pretext. Scopul final al evenimentului este unul profund educativ şi aplicativ în domeniul sportiv – turistic”, ne-a declarat profesorul de la catedra de orientare şi ecoturism de la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, Alexandru Renga.

Printre probe se numără cea de gătit într-un timp dat, dotarea corespunzătoare a cortului, moment artistic, dans, activitate ecologică şi altele. În regulamentul concursului există şi câteva probe de bază: orientare sportivă, turism sportiv, parcurs aplicativ, ștafetă de îndemânare, ştafetă de cros, tetratlon modern – cu înot, rafting, alergare şi ciclism.

Potrivit organizatorilor, proiectul „Pui de Brad” este inclus în CAEN, Calendarul Activităţilor Educative Naţionale.

Evenimentul este organizat de Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe şi Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.