ACTUALITATE 30 martie 2020

OFICIAL: Peste 130 de covăsneni au ieșit, în ultimele 24 de ore, din autoizolare

de Iulia Drăghici - Taraș | 7134 vizualizări

Pe de altă parte, în ultimele două zile, opt persoane au fost duse de SMURD și SAJ la Secția de Boli Infecțioase

Cel mai recent bilanț al Prefecturii Covasna arată că paramedicii SMURD și personalul medical al Serviciului de Ambulanță Județean au transportat, doar în ultimele două zile, un număr de opt persoane către Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Covasna. Totodată, se arată că 125 de covăsneni sunt în carantină și alți 3.445 în autoizolare. Vestea mai bună este că peste 130 de covăsneni au ieșit, în ultimele 24 de ore, din autoizolare.

Astăzi, 30.03.2020, la nivelul județului nostru se află în carantină instituționalizată 125 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 3.455  persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat, 136 persoane, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din autoizolare.

În ultimele două zile, paramedicii SMURD și personalul medical al Serviciului de Ambulanță Județean au transportat 8 persoane către Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Covasna”, arată Prefectura Covasna într-un comunicat de presă.

Aceeași sursă informează că în aceste zile, prefectul Iulian Todor „s-a întâlnit cu șefii unor instituții cu atribuții în prevenirea virusului COVID-19, printre care și dl. Tamas Sandor – Președintele C.J. Covasna și dl. Antal Arpad – Primarul mun. Sf. Gheorghe”, ocazie cu care „au fost stabilite mai multe măsuri cu aplicabilitate graduală, atât pentru mun. Sf. Gheorghe, dar și pentru alte localități din județ”.

Duminică, 29.03.2020, la nivelul județului Covasna se aflau în carantină instituționalizată 108 persoane, iar alte 3.302 în izolare la domiciliu. Doar două persoane au ieșit din autoizolare duminică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.