ACTUALITATE 13 septembrie 2022

Peste 1,2 milioane de lei, rectificare bugetară în favoarea întreținerii drumurilor județene

de Iulia Drăghici - Taraș | 855 vizualizări

În cea mai recentă ședință, de vineri, 9 septembrie, consilierii județeni au adoptat o rectificare bugetară, în care s-a prevăzut o sumă de peste 1,2 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene. În același timp, aproape 2,6 milioane de lei s-au îndreptat către finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului. 

În ceea ce privește întreținerea drumurilor județene, documentele oficiale arată că este vorba despre intervențiile din timpul verii, dar și al iernii. Totodată, prin această rectificare sunt alocați și 40 de mii de lei pentru asigurarea cofinanțării proiectului „Reabilitarea ș modernizarea drumului județean DJ 114 Sânzieni – Lemnia”. 

Proiectul de rectificare bugetară adoptat vineri arată pe același subiect și următoarele: „Propunem majorarea bugetului proiectului „Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 114 Sânzieni – Lemnia” finanțat din POAT 2014-2020 până la valoarea contractului de finanțare nr. 1.1.145/2021 la partea de venituri cu suma de 2.653 mii lei (aproximativ 2,7 milioane de lei) și la partea de cheltuieli cu suma de 2.693 mii lei, diferența rezultată fiind contribuția proprie a Județului Covasna”. 

În ceea ce privește finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului, banii s-au împărțit astfel: 2.422 de mii de lei (2,4 milioane de lei) pentru finanțarea cheltuielilor determinate de implementarea „Programului pentru școli al României” în perioada septembrie-decembrie 2022, 57 mii de lei destinate finanțării drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special și 110 mii de lei pentru finanțarea burselor acordate elevilor care frecventează învățământul special. 

Sursa foto: ilustrativ/ședință CJ din august 2022 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.