ACTUALITATE 9 februarie 2015

Peste 100 de echipe înscrise la cea mai mare competiţie de dezbateri pentru liceeni

de Agerpres | 167 vizualizări

saint george city of debate 2015

Peste o sută de echipe din ţară s-au înscris la cea de-a IX-a ediţie a „Saint George City of Debate”, cea mai mare competiţie de dezbateri şi oratorie pentru liceeni, programată la începutul lunii martie la Sfântu Gheorghe.

„În perioada 6-8 martie municipiul Sfântu Gheorghe va deveni pentru a noua oară capitala dezbaterilor academice din România, aici vor apărea peste 500 de tineri din toată ţara. Avem peste o sută de echipe înscrise şi cu taxa de participare plătită. Anul trecut au fost 128 de echipe, dar miza nu este să depăşim acest număr, miza este să fie suficient de multe echipe să putem promova dezbaterile academice în rândul tinerilor, a declarat luni preşedintele Clubului de Debate din Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, iniţiatorul competiţiei.

El a subliniat că „Saint George, City of Debate” este cel mai mare open de dezbateri pentru liceeni, iar la acesta s-au putut înscrie toţi cei care au dorit, indiferent de experienţă şi nivelul de pregătire. În cadrul evenimentului vor avea loc cursuri de pregătire pentru dezbateri şi arbitri, vor fi trei moţiuni pregătite pentru meciurile de calificare şi finală, dar şi moţiuni impromptu, anunţate înainte de dezbateri, atât în calificări, cât şi în eliminatorii. Turneul va fi condus de Radu Ţigănaş şi Călin Mureşanu, doi dintre cei experimentaţi debateri din ţară, medaliaţi la competiţii naţionale şi internaţionale, care au anunţat primele două moţiuni pentru meciurile de calificare şi finală, respectiv „Acest Parlament crede că dreptul la liberă exprimare nu include dreptul de a ofensa religii” şi „Acest Parlament crede că ar fi fost mai bine pentru România ca statele membre UE să nu-şi fi deschis pieţele de muncă pentru cetăţenii români”.

Mădălin Guruianu a spus, bazându-se pe experienţa celor aproape 10 ani de când se ocupă de Clubul de dezbateri din Sfântu Gheorghe, că liceenii care practică dezbateri academice şi oratorie devin mai deschişi, dobândesc o gândire critică şi dorinţa de a se implica în viaţa publică.

Campionatul este organizat de Clubul de Dezbateri din Sfântu Gheorghe al Asociaţiei de Tineret Ecou, în parteneriat cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR) Transilvania.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.