ACTUALITATE 31 mai 2022

Peste 10.000 de lei, valoarea amenzilor date într-un autobuz, după un control al polițiștilor, la Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1760 vizualizări

Polițiștii covăsneni au aplicat amenzi în valoare totală de peste 10.000 de lei într-un singur autobuz, oprit la control pentru verificarea legalității transportului public de persoane, într-o acțiune derulată în localitatea Covasna. S-au aplicat cinci sancțiuni. Printre motive se numără: prea mulți pasageri, nu toți aveau bilet sau nepurtarea centurii de siguranță. Dar ceea ce este cel mai grav este că șoferul a fost depistat băut la volan. 

În urma verificărilor, conducătorul auto a fost depistat transportând 24 persoane în plus față de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare și fără a emite bilete de călătorie pentru 8 persoane transportate.

De asemenea, conducătorul auto se afla sub influența băuturilor alcoolice (rezultat etilotest – 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat), nu folosea centura de siguranță, iar la bordul autovehiculului nu se regăseau documentele de transport și certificatul de înmatriculare al autovehiculului condus.

În urma neregulilor constatate polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.885 de lei, iar conducătorul autobuzului a rămas fără permis de conducere pe o perioadă de 90 de zile”, se arată în comunicatul de presă trimis luni de IPJ Covasna. 

Controlul a avut loc săptămâna trecută, pe 25 mai, și a fost coordonat de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Covasna. 

În acest context, polițiștii au transmis și care sunt principalele obligații ale pasagerilor din mijloacele de transport în comun, respectiv: „să dețină legitimații de călătorie valabile sau alte documente de transport stabilite prin lege; să achite costul legitimațiilor/biletelor de călătorie valabile pentru călătoriile pe care le efectuează, conform tarifelor menționate lizibil pe acestea, și să solicite conducătorului auto legitimația/biletul de călătorie; să utilizeze centura de siguranță; să nu aducă prejudicii bunurilor mijloacelor de transport; să aibă un comportament civilizat în raport cu conducătorul mijlocului de transport, precum şi cu ceilalți pasageri; să informeze organele abilitate despre orice neregulă constatată în deplasarea mijlocului de transport în comun pe care-l folosește”. 

Sursa foto: arhivă/ilustrativ. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.