ACTUALITATE 18 august 2022

Peste 10 milioane de lei ar putea ajunge și la Turia, prin PNI „Anghel Saligny“

de Diana Pantelimon | 1033 vizualizări

Pe lista obiectivelor de investiții a Programului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny“, comuna Turia apare cu două proiecte. Localitatea ar putea primi, după semnarea contractelor, peste 10 milioane de lei pentru modernizarea străzilor.

Cele două solicitări vizează „Reabilitare străzi în trup (n.red. cartier, potrivit autorităților locale) Băile Balvanyos și Reabilitare Strada nr. 4 în localitatea Turia“, în valoare de 3.875.804 lei, și „Modernizare străzi în localitatea Turia“, în valoare de 6.449.380 de lei.

Primarul comunei este recunoscător pentru șansa de a fi pe lista PNI, însă va fi mulțumit după ce va avea contractele semnate.

„Am depus două proiecte. Era vorba că pentru comună se poate depune un singur proiect în valoare de 4,5 milioane. Noi am depus două proiecte și amândouă au câștigat. Dacă știam, depuneam mai multe. 

E super! E super că am avut posibilitatea de a accesa niște fonduri, și noi chiar avem nevoie. O să fiu mulțumit când o să văd contractul semnat. Acuma suntem la etapa de avize, documentațiile necesare proiectului, iar după ce găsim și constructorul sperăm să-i dăm drumul cât mai repede la acele lucrări. Eu, personal, sunt mulțumit de inițiativă. Cred că toți primarii sunt mulțumiți, pentru că o să facem ceva ce au nevoie toate comunitățile noastre“, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Daragus Attila.

Comuna Turia este formată din satul cu același nume, satul Alungeni şi staţiunea Băile Balvanyos și se află la aproximativ 50 de km de Sfântu Gheorghe și 10 km de Târgu Secuiesc. Populația numără puțin peste 4.000 de locuitori, 98% declarându-se de etnie maghiară, conform recensământului din 2011.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” este coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și se derulează în perioada 2021-2028.

La nivelul județului Covasna, Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei prin acest program. Speranțele sunt ca semnarea contractelor să înceapă din această toamnă. Alocarea sumelor depinde de munca și interesul autorităților locale. Acestea vor primi banii conform distribuirilor doar dacă vor îndeplini toți pașii birocratici.

Sursa foto: ghidulcuprimarii.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.