ACTUALITATE 11 iunie 2024

Peste 1.400 de bilete vândute într-o lună la skatepark-ul din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 689 vizualizări

În prima lună de funcționare a skatepark-ului din Sfântu Gheorghe s-au vândut 1.440 de bilete. Acesta este unul dintre cele mai moderne din Transilvania – potrivit autorităților locale. Prețului unui bilet este de  24 de lei, însă posesorii cardului Sepsi beneficiază de o reducere de 50%. Până în prezent nu s-au înregistrat incidente grave, mai spun administratorii noului skatepark.

În total, s-au încasat 16.000 de lei.

„Între 1 și 31 mai au fost 1.440 de intrări, dintre care 70% au fost cu Sepsi card, deci au beneficiat de reducerea de 50%. Am avut încasări de 16.000 de lei. Mai lipsește un fast food de acolo, pentru că sunt copii care stau toată ziua. Poate rezolvăm cumva”, ne-a spus directorul Sepsi ReKreativ, societate care administrează skatepark-ul, Bodor Lóránd.

Parcul, inaugurat în prima zi a lunii mai, a fost întâmpinat cu entuziasm de către comunitatea locală, care își dorea de mult timp o astfel de facilitate. Cu toate acestea, nemulțumirile au apărut în momentul în care s-a anunțat că accesul va fi condiționat de o taxă. Biletul de intrare, la preț întreg, costă 24 de lei. Unele voci din comunitate spuneau atunci că astfel de facilități ar trebui să fie gratuite.

Autoritățile locale au explicat că taxarea este necesară pentru a menține parcului în condiții bune și va preveni deteriorarea acestuia, lucru care ar fi inevitabil dacă ar putea intra oricine și oricând.

Cu toate că au existat comentarii pe seama taxei, se pare că investiția se bucură de popularitate.

„Nu s-a plâns nimeni de taxe până acum. Sunt copii care intră și de trei ori pe zi și mă întreabă de ce nu pot să intre și să iasă cu același bilet, dar nu se poate. Așa e și la Ștrand. Incidente n-am avut. Lovituri și zgârieturi sigur au fost, dar incidente mai mari, nu”, a mai adăugat Bodor Lóránd.

Accesul în complexul Sepsi Skatepark se face din parcarea de pe strada Vânătorilor, în spatele sălii mici de sport. Programul este zilnic între orele 9:00-22:00, iar biletul de intrare va costa 24 lei preţ standard, 12 lei pentru posesorii cardului Sepsi valabil, şi 6 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase.

De asemenea, copiii sub 18 ani vor plăti 16 lei preţ standard, 8 lei cu card Sepsi valabil, şi 4 lei cu card pentru familii numeroase.

Adulţii care însoţesc copiii nu trebuie să plătească bilet de intrare şi au acces doar în zona de relaxare.

Parcul a costat aproximativ 5 milioane de lei, finanțare din bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.