ACTUALITATE 31 mai 2018

Peste 1.100 de preșcolari au colorat centrul orașului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 682 vizualizări

Clubul Rotary a dat startul sărbătorii de Ziua Copilului cu o tentativă de record național

Peste 1.100 de preșcolari au participat joi dimineața, 31 mai, la o acțiune în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, în care s-a dorit doborârea unui record național cu desene pe asfalt. Aproximativ 1.100 de metri pătrați din pietonala reședinței de județ s-a umplut în câteva ore cu desene atent colorate de copiii de la toate grădinițele din Sfântu Gheorghe.

Imaginile inedite cu copiii care munceau de zor în a-și  scoate în evidență creativitatea au fost surprinse și de o dronă care a survolat deasupra acestora.

„Eu cred că a fost un succes. Copiilor le-a plăcut foarte mult, dar și noi. A fost o experiență inedită și pentru noi, organizatorii. Mulțumim, cu această ocazie, educatoarelor care au fost la înălțime. Modul în care au organizat activitatea copiilor este de lăudat. Peste 1.100 de copii au participat și s-au colorat în jur de 1.100 de metri pătrați. Am colorat și sigla Rotary, dar și gărgărițe, ursuleți și diferite alte modele, fiecare cum s-a gândit că trebuie să coloreze orașul și cum să-și lase amprenta pe piatra cubică”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, inițiatorul programului, membrul Rotary Club, András-Nagy Robert.

Clubul Rotary nu se dezminte și promite că și pentru anul viitor, de Ziua Copilului, va aduce în oraș un eveniment demn de luat în seamă, chiar dacă, pentru moment, acțiunea rămâne învăluită în mister.

„Este un secret, dar pot să vă spun că va fi un eveniment care va avea tot așa, un impact la fel de mare ca cel de anul acesta”, a spus András-Nagy Robert.

Evenimentele de Ziua Copilului vor cuprinde toată țara în perioada următoare, însă trebuie să știm și de ce este important să acordăm atenție acestor acțiuni.

„Sunt multe motive pentru care trebuie să celebrăm Ziua Copilului, dar cred eu că principalul este mesajul pe care trebuie să îl transmitem tuturor factorilor că cei mici sunt foarte importanți. Nu trebuie să ne fie indiferent, nici nouă, nici altora, cum îi creștem, cum îi educăm, cum îi pregătim pentru a ne lua locul la momentul respectiv într-o societate în are vrem să trăim și în care dorim să ne reprezinte la un moment dat”, a mai transmis în ajunul Zilei Copilului, András-Nagy Robert.

Evenimentul de joi de la Sfântu Gheorghe a fost organizat de Clubul Rotary, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna și Asociația Salvatore.

Sfântu Gheorghe a mai fost gazda unor serii de recorduri naționale și internaționale, printre care cel mai mare kürtőskalács sau cea mai mare figurină Moș Crăciun făcută din ciocolată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.