ACTUALITATE 3 septembrie 2018

Pesta porcină africană duce la interzicerea târgului de marți din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 7925 vizualizări

Măsura drastică e luată în contextul în care s-au descoperit focare de pestă în județul Buzău

Târgul de marți din Întorsura Buzăului va fi interzis începând din această săptămână din cauza focarelor de pestă porcină africană descoperite în acest sfârșit de săptămână în două localități din județul Buzău.

Chiar dacă la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna s-a decis doar interzicerea târgului de animale, autoritățile locale au stabilit că se impune suspendarea, pe termen nelimitat, a întregii activități din piața orașului.

„Nu vom mai avea nici târg de animale, nici piața agroalimentară. Da, sunt de acord cu măsura. Trebuia luată de mult în toată țara. Stingem orice aglomerație umană. Dacă aveam informația de vineri, și Ciobănașul îl anulam. Aici, în Întorsura Buzăului sunt între 4.500 și 5.000 de porci. Dacă trebuie să îi omorâm pe toți, unui amărât, care împreună cu copiii lui trăiește o iarnă din sacrificarea acestui animal, și noi i-am luat această șansă, i-am luat puterea de a trăi. Oricât de dură ar fi măsura, tot o găsesc tardivă”, a declarat pentru Observatorul de Covasna primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, care a precizat că măsura este aplicată pentru o perioadă nedeterminată.

Poliția covăsneană a instalat sâmbătă un filtru rutier în zona de la Fântâniță din Sita Buzăului, în momentul în care s-au stabilit suspiciuni ale bolii în județul vecin, Buzău. Duminică, după confirmarea focarelor de pestă porcină africană în două localități, angajați ai DSVSA Covasna s-au deplasat la Sita Buzăului și au început, pe lângă controalele efectuate de poliție, să și dezinfecteze autoturismele.

Detalii pe subiect în ediția de marți, 4 septembrie, a ziarului Observatorul de Covasna și pe CovasnaMedia.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.