ACTUALITATE 25 aprilie 2018

Pescarii la spinning, alături de tânărul covăsnean bolnav de cancer

de Iulia Drăghici - Taraș | 1281 vizualizări

Câțiva iubitori ai pescuitului la spinning din Sfântu Gheorghe au organizat o licitație online cu strângere de fonduri pentru Schill Botond

Aproape 1.400 de lei au fost strânși în câteva zile în urma unei licitații online cu voblere și alte produse de pescuit la inițiativa a trei pescari din Sfântu Gheorghe. Banii vor fi donați tânărului de 18 ani din Sfântu Gheorghe, bolnav de cancer, internat în prezent într-un spital din Germania.

Licitația s-a derulat pe două grupuri adresate pescarilor, „Spinning în Ardeal” și „Spinning la clean”, la inițiativa lui Gödri Vilmos din Sfântu Gheorghe, care a auzit povestea tristă a lui Botond chiar de la tatăl acestuia, Schill Levente. Acestuia i s-au alăturat numaidecât făuritorii de voblere Sergiu Bălaș și Kálmán Hunor din Sfântu Gheorghe, care au donat pentru licitație 6 dintre cele mai frumoase năluci – cum se mai numesc, în limbaj de specialitate voblerele.

Inițiativa a fost bine primită de cei peste 4.000 de pescari de pe grupurile amintite, care nu doar că au licitat, ci au și donat la rândul lor produse pentru a fi scoase la licitație.  Astfel, pescari din Cluj, Mureș și chiar și Germania, dar și o firmă de echipamente sportive a venit în sprijinul inițiativei pescarilor covăsneni, iar în final peste 14 voblere au intrat în licitație.

De asemenea, au fost și pescari din Bacău care s-au alăturat inițiativei donând bani direct în contul tânărului bolnav.

„Voblerele se vând la prețuri de 20 -25 de lei bucata, dar în urma licitației au ajuns și la 100 de lei bucata sau 150 de lei două bucăți. Am obținut o sumă frumușică din licitație. În grupul „Spinning în Ardeal” au mai fost câțiva făuritori din țară care au pus și ei la licitație voblere făcute de ei. Și de acolo am obținut bani. În total s-au strâns în jur de 1.400 de lei. Licitația a fost câștigată de băieți care sunt din Cluj, Timișoara, București, deci care nu au nicio legătură cu orașul nostru, cu județul nostru”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Gödri Vilmos.

Acesta a precizat că deși nu a fost surprins de felul cum această comunitate a pescarilor la spinning a răspuns la apelul de ajutorare, nu s-a așteptat totuși ca licitația să se ridice la sume atât de importante și chiar să se alăture cu produse.

„Nu credeam că o să se alăture și alții cu produse pentru licitație, dar pescarii care practică spinningul sunt băieți cu suflet mare, pentru că acesta este un tip de pescuit mai „curat”, e un fel de relaxare, preferată în special de oamenii ceva mai înstăriți”, a spus Gödri Vilmos, care a scos în evidență un caz aparte: „Un băiat din Brașov care a licitat pentru niște voblere și a câștigat cu suma de 300 de lei a venit el personal, mi-a dat banii și a spus să punem voblerele din nou la licitație să mai strângem niște bani pentru acest tânăr. Am rămas surprins de gestul lui”, a explicat pescarul din Sfântu Gheorghe.

„Dumnezeu e sus și cu un pic de sprijin din partea noastră și a doctorilor, se fac minuni! (...) Am zis că fiecare om e cu șansa lui și (...) m-am implicat cu mare drag pentru că acest tânăr nu e o cauză pierdută. Tinerii se refac foarte bine și am vrut să îi fim alături să facă pasul acesta. (...) Cu puțin, cât putem, am zis că trebuie să fim alături de el ”, ne-a spus și Sergiu Bălaș.

Vestea înfiorătoare, că fiul lor, abia devenit major, suferă de cea mai cruntă boală a secolului, cancer – mai exact sarcom umăr stâng, a venit pentru familia Schill din Sfântu Gheorghe în noiembrie 2017. Tânărul a plecat săptămâna trecută în Germania pentru intervenția chirurgicală necesară, dar costurile operației  și celelalte cheltuieli depășesc forța financiară a familiei sale. Astfel, întreaga comunitate din Sfântu Gheorghe și nu numai, s-a alăturat apelului părinților și eforturilor acestora de a strânge suma de 7.000 de euro care i-ar putea salva viața lui Botond.

Și galeria Sepsi OSK a inițiat o campanie majoră de donații, iar pe timpul meciului dintre Sepsi OSK și Dinamo, de luni, 30 aprilie, de la Sfântu Gheorghe, suporterii echipei gazdă vor amplasa cutii pentru donații în sectoarele stadionului și la punctele de reîmprospătare.

Donații se pot face de asemenea și în următoarele conturi de la Banca Transilvania, deschise pe numele lui Schill Botond:  RO63 BTRL EURC RT03 7756 7601, RO76 BTRL HUFC RT03 7756 7601, RO16 BTRL RONC RT03 7756 7601.

„Oricât de puțin poate fiecare să ne ajute, pentru noi înseamnă mult. Orice ajutor este foarte binevenit!”, ne spunea săptămâna trecută, cu o adâncă suferință în glas, Schill Levente, tatăl lui Botond.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.