ACTUALITATE 6 octombrie 2022

Perspective pentru o piață agroalimentară modernă, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 716 vizualizări

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat în cea mai recentă ședință Studiul de fezabilitate cu elemente D.A.L.I. privind construirea unei hale agroalimentare în strada Bánki Donát. 

Documentele estimează că investiția se va ridica la peste 46 de milioane de lei. Este un proiect al autorităților care completează celelalte demersuri inițiate, cel puțin birocratic, în zona străzilor Bánki Donát, Császár Bálint și Nicolae Iorga. 

Având în vedere intenția municipalității de a reamenaja zona delimitată de străzile Császár Bálint și Bánki Donát, prin construirea unei clădiri cu funcție de incubator de afaceri, a unei parcări supraetajate și prin prelungirea străzii Nicolae lorga până la strada Bánki Donát, și având în vedere situația defavorabilă a Pieței Centrale, se consideră oportună construirea unei hale agroalimentare moderne în care atât vânzătorii, cât și cumpărătorii își pot desfășura activitățile în condiții optime”, se arată în documentele aprobate joi, 29 septembrie de Consiliul Local. 

Studiul de fezabilitate cu elemente D.A.L.I. mai arată și că „între corpul vechi și cel nou face tranziția un corp nou de clădire care continuă volumetria halelor existente, dar pe structură ușoară învelită cu panouri translucide.

La nivelul parterului, hala va dispune de depozite, spații tehnice, grupuri sanitare, birouri administrative, spații pentru întreținere și spații pentru tarabe. La primul etaj vor fi amenajate spații comerciale, depozite, spații pentru tarabe și foodcourt. Iar la ultimul nivel, la etajul 2 parțial vor fi birouri și vestiare pentru persoanele care vor lucra în piața agroalimentară nouă”.

Chiar dacă nu a vrut să spună mai multe despre demers, fiind doar la stadiul de birocrație și, cu cuvintele sale, mult prea devreme, primarul Antal Árpád a precizat că lucrurile merg în direcția cea bună. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.