ACTUALITATE 10 iunie 2020

Personal medical delegat să lucreze la Spitalul din Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1662 vizualizări

Trei asistenți medicali, un medic cardiolog, doi kinetoterapeuți și alți specialiști au fost delegați, prin ordin de prefect, la solicitarea DSP Covasna, să lucreze pe o perioadă determinată la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc. 

Având în vedere solicitările de la DSP Covasna precum și avizul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, dr. Raed Arafat, prin ordin de prefect, un număr de 3 asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sf. Gheorghe, au fost delegați să lucreze până la sfârșitul lunii iunie a.c., în cadrul Spitalului mun. Tg. Secuiesc. De asemenea, un medic cardiolog, 2 kinetoterapeuți și 3 profesori CFM au fost delegați din cadrul Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Géza”, până în data de 18.07.2020, la Spitalul mun. Tg. Secuiesc”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Covasna, transmis marți, 9 iunie. 

Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc a preluat o parte dintre urgențele medicale din județul Covasna de când Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe a fost declarat spital suport COVID. 

Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul covăsnenilor care au contractat virusul SARS-CoV-2 este de 223. De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 207 pacienți bolnavi de COVID-19, mai arată Prefectura Covasna. 

Numărul testelor realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 5.997. „În carantină instituționalizată se află un număr de 11 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2”, mai arată comunicatul de presă transmis. 

Pe teritoriul României, până marți, au fost confirmate 20.749 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 145 noi. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.910 au fost declarate vindecate și externate, arată Grupul de Comunicare Strategică. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.