ACTUALITATE 14 mai 2017

Persoane suspecte de furt arestate

de Covasna Media | 542 vizualizări

În data de 11 mai 2017, la ora 08:15, poliţiştii din municipiul Tg. Secuiesc au fost sesizați prin numărul de urgenţe 112 de către un locuitor despre faptul că, în aceeaşi dimineaţă, între orele 08:00 – 08:15, persoane necunoscute au pătruns în locuința pe care o deține în mun. Tg. Secuiesc, prin forțarea ușii de acces, unde au răvășit bunurile dintr-o încăpere, fără a sustrage nimic.

Din primele verificări s-a stabilit că de la locul faptei a plecat un autoturism de culoare gri, înmatriculat în județul Sălaj. În urma activităţilor specifice derulate de poliţiştii inspectoratului, s-a reuşit depistarea cu operativitate şi reţinerea autoturismului în cauză pe raza loc. Lunca Câlnicului, jud. Brașov. În autoturism se aflau 4 persoane, toate domiciliate pe raza jud. Braşov.

Din autoturism au fost ridicate în vederea cercetării mai multe obiecte susceptibile a fi folosite în comiterea spargerilor. Din verificările efectuate reiese că persoanele mai sus menționate ar fi comis mai multe furturi prin efracție pe raza judeţelor Brașov, Prahova și Covasna.

În urma probatoriului administrat, a fost continuată urmărirea penală față de persoanele în cauză, în calitate de suspecți, cei patru fiind reținuți pentru 24 ore în arestul inspectoratului. Dând dovadă de fermitate în aplicarea legii, poliţiştii împreună cu procurorul de caz au propus măsura arestării preventive, care a fost însuşită de instanţa de judecată.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Tg. Secuiesc, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat, cu autorii în stare de arest preventiv.

Activităţile de prindere şi arestare a suspecţilor au fost desfăşurate în sistem integrat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, judiciariştii de la Poliţia Municipiului Tg. Secuiesc, poliţişti din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră, sprijiniţi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna solicită locuitorilor judeţului ca în orice situaţii în care sunt martori sau pot furniza date despre împrejurările comiterii unor ilegalităţi, să se adreseze cu încredere poliţiştilor covăsneni.

(IPJ Covasna)

 

 

Teme articol: furt arestare suspeti
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.