ACTUALITATE 29 iulie 2019

Persoane suspectate de comiterea unui omor identificate la Belin

de Iulia Drăghici - Taraș | 1520 vizualizări

Victimă le-a căzut un bărbat de 33 de ani 

În data de 27.07.2019, orele 20:32, Centrul Operațional al I.P.J. Covasna a fost sesizat telefonic, prin intermediul numărului pentru apeluri de urgență 112, cu privire la faptul că în Belin, o persoană în vârstă de 33 de ani a fost lovită de mai multe persoane care au fugit de la fața locului, victima decedând ca urmare a agresiunii.

Polițiștii au stabilit, din primele verificări efectuate, că fapta se confirmă, fiind constituită echipa complexă de cercetare care a desfășurat activitățile specifice de investigare sub coordonarea  procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în data de 27.08.2019, în jurul orelor 19:30, în timp ce se întorceau cu căruța de la muncă din pădure, 4 bărbați, cunoscuți ca fiind localnici ai comunei, au fost atenționați verbal de către victimă să reducă viteza de deplasare întrucât riscă să-i lovească pe copiii care se jucau în stradă. Între victimă și cei patru bărbați s-a produs un conflict spontan în cadrul căruia ocupanții căruței l-au agresat pe bărbatul care i-a atenționat, acesta decedând în urma loviturilor primite.

Totodată, în urma investigațiilor s-a mai stabilit că în timpul producerii agresiunii, tatăl victimei a încercat să intervină în apărarea fiului său, dar la rândul său a fost lovit în același mod.

În urma cercetării locului faptei și pe baza datelor obținute de la martorii oculari, au fost identificați ca suspecți 4 tineri cu vârste între 18 și 32 de ani, toți locuitori ai comunei.

Față de cele 4 persoane, Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor prev. de art. 188 alin.1 CP, cu aplicarea art.77 alin.1 lit a) CP și tentativă la omor prev. de art.32 alin.1 CP, raportat la art. 188, alin.1 și 2 CP cu aplicarea art.77 alin. 1 lit a) CP ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 CP.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus luarea măsurii reținerii preventive a inculpaților pentru o durară de 24 de ore și a înaintat ribunalului Covasna, la data de 28.07.2019, propunerea de luare a măsurii  arestării preventive a inculpaților pe o perioadă de 30 de zile.

Prin încheierea formulată în data de 29.07.2019, Tribunalul Covasna a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna și a dispus în temeiul art. 226 alin. 1 CPP raportat la art. 223 alin. 2 CPP și art. 202 alin. 1, 3 și 4 lit. e CPP arestarea preventivă a inculpaților pe o durată de 30 de zile.

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.