ACTUALITATE 20 august 2021

Perioadă grea, cu lucrări, pentru strada Ciucului din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1365 vizualizări

Traficul pe strada Ciucului va începe să fie dat peste cap pentru că în zonă, spre ieșirea din oraș, sunt programate mai multe tipuri de lucrări de modernizare. Autoritățile spun că nu își doresc să închidă circulația în zonă, cel puțin nu deocamdată. 

Au început lucrări pe strada Ciucului. Modernizarea străzii Ciucului este parte a Planului de Mobilitate Urbană, împreună cu multe alte străzi din oraș, Stadionului, Grigore Bălan, Fabricii și așa mai departe. Având în vedere faptul că dorim ca în primăvara anului viitor să începem aceste lucrări, acolo unde avem probleme cu rețelele utilitare, am început anul acesta să solicităm deținătorilor acestor rețele să îți modernizeze rețelele. Acum lucrează cei de la gaze. Urmează cei de la Electrica, respectiv cei de la Gospodăria Comunală. Practic, va fi o perioadă destul de dificilă pentru cei care folosesc strada Ciucului, pentru că după finalizarea lucrărilor celor de la gaze, vor veni alte firme și vor lucra la alte utilități, iar în primăvara anului viitor vom începe efectiv modernizarea străzii. Dar asta va însemna o stradă cu rețele utilitare schimbate, stâlpi noi, iluminat public nou, pistă de biciclete, cabluri în pământ și așa mai departe”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád.

Circulația nu va fi oprită în zonă, cel puțin nu până nu vor începe lucrările de modernizare la carosabil, însă se va circula cu dificultate, având în vedere că se va lucra în serii. 

Strada este destul de largă, deci eu sper că reușim să rezolvăm în așa fel încât să nu închidem circulația pentru că ar fi destul de dificil, mai ales din zona Arcuș să vină în oraș, dar deocamdată vorbim de utilități. Ei lucrează în funcție de rețele. La gaze se pune rețeaua nouă și după ce se pune rețeaua nouă, trebuie cuplată și eliminată rețeaua veche”, a explicat edilul. 

Situația va fi similară și în zona străzii Fabricii. 

În ceea ce privește străzile Stadionului și Grigore Bălan, în mare parte pe aceste tronsoane s-au făcut lucrările utilitare necesare, așa că aici intervențiile vor fi inițiate anul viitor, a spus, în același context, Antal Árpád. 

De exemplu, pe Grigore Bălan sau pe Stadionului nu avem probleme de utilități, le-am rezolvat deja. Pe Stadionului rețeaua de iluminat public este nou-nouță. Acolo avem și zone de trotuar care sunt deja modernizate. Acolo lucrările vor merge mult mai repede. Se vor face în câteva săptămâni sau luni. În Ciucului, fiind o problemă mai complexă, trebuie să le rezolvăm pe toate și va dura și mai mult”, a spus joi primarul din Sfântu Gheorghe.

Pe pagina de Facebook a Primăriei Sfântu Gheorghe, anunțul că încep lucrările pe strada Ciucului s-a făcut încă din 22 iulie.

Și directorul Operatorului Regional Gospodărie Comunală, Kozsokár Attila, a vorbit miercuri, într-o conferință de presă, despre ce vor presupune lucrările pe strada Ciucului. 

Înainte să vină constructorul contractat de autoritatea locală, va trebui să schimbăm noi acele conducte de canal și de apă care încă nu au fost reabilitate. Este vorba de 600 de metri de conductă de aducțiune, de apă, în strada Ciucului și pe tot tronsonul trebuie să schimbăm conducta de canalizare”, a spus acesta. 

Sursa foto: Facebook/Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.