ACTUALITATE 21 mai 2022

(Update) Sere interioare unde se cultiva canabis, descoperite de polițiști la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 4715 vizualizări

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar apoi au intrat sub incidența controlului judiciar, pentru a fi cercetați într-un dosar care vizează infracțiunea de trafic de droguri de mare risc. După trei percheziții derulate joi la Sfântu Gheorghe, polițiștii au descoperit nu doar canabis (pudră și plante), hașiș și bani, ci și două sere interioare, în care erau cultivate plante de canabis. Acestea erau dotate cu instalații de iluminare și aerisire, precum și alte obiecte necesare cultivării plantelor (filtre, soluții și îngrășăminte pentru plante).

În urma perchezițiilor domiciliare derulate joi, 19 mai, în municipiul Sfântu Gheorghe, „au fost descoperite 600 de grame de canabis, 11 plante de canabis, 0,3 grame de hașiș, 3 grame de pudră de canabis, 4.490 de lei, 125 de euro și 20 de USD. De asemenea, polițiștii au descoperit două sere interioare, în care erau cultivate plante de canabis, care aveau instalații de iluminare și aerisire, precum și alte obiecte necesare cultivării plantelor, respectiv: filtre, soluții și îngrășăminte pentru plante.

Doi bărbați au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, fiind reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, au fost prezentați Tribunalului Covasna, care a dispus măsura controlului judiciar”, se arată într-un comunicat de presă trimis de IPJ Covasna. 

Măsura a fost contestată de anchetatori, informează DIICOT, care notează că instituția a cerut arest preventiv pentru cei doi suspecți. 

În cursul zilei de 20.05.2022 a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, în urma propunerii formulate fiind luată măsura controlului judiciar. Soluția judecătorului de drepturi și libertăți a fost contestată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul DIICOT. 

Perchezițiile au fost coordonate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna. La acțiuni au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna – Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic, dar și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna.

Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Autoritățile fac precizarea că, pe întregul parcurs al procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

Sursa foto: DIICOT.ro. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.