ACTUALITATE 1 februarie 2023

Percheziţii într-o cauză penală ce vizează infracţiuni de corupţie

de Agerpres | 895 vizualizări

În cursul zilei de astăzi, 1 februarie a.c., organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează un număr de 18 percheziţii domiciliare la locuinţele aparţinând unor poliţişti din cadrul IPJ Braşov, precum şi la sediul unei subunităţi de poliţie.

Totodată, sunt puse în executare un număr de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, la sediul organului de urmărire penală.

Activităţile procedurale se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârşirea, de către şase lucrători MAI din cadrul I.P.J Braşov, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 - ianuarie 2023, cei şase lucrători MAI ar fi pretins şi primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri şi alte valori, pentru nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere.

Activitatea se desfăşoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupţie din judeţele Argeş, Buzău, Braşov, Dâmboviţa, Harghita, Sibiu, Prahova, precum şi al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Braşov. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA şi de cel al DOS Braşov - BOS Covasna, din cadrul IGPR.

Precizăm că aceste activităţi sunt reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului şi nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: comunicat de presă/BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL SERVICIULUI JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE COVASNA

Foto: ilustrativ/arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.