ACTUALITATE 26 septembrie 2019

Percheziții în județ, într-un dosar cu trafic de droguri

de Iulia Drăghici - Taraș | 3625 vizualizări

Polițiștii au verificat 10 locații și au condus la sediu cinci persoane 

La data de 25.09.2019, polițiștii din cadrul S.C.C.O. Covasna sub, coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna și cu sprijinul B.C.C.O. Brașov, I.P.J. Covasna –  Posturile de Poliție Sânzieni, Lemnia și Cernat, luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Covasna, I.J.J. Covasna și Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, au desfășurat o acțiune complexă în scopul destructurării grupurilor criminale organizate, prevenirea şi contracararea infracţiunilor privind traficul de droguri, aceasta fiind o direcție prioritară de acțiune asumată de Poliția Română.

Astfel, în cadrul unui dosar penal vizând mai multe persoane suspecte de trafic și consum de droguri de risc și de mare risc, au fost efectuate un număr de 10 percheziții domiciliare pe raza mun. Tg. Secuiesc, com. Cernat, com. Turia, com. Lemnia, com. Catalina și com. Sânzieni, jud. Covasna, ocazie cu care au fost identificate și ridicate următoarele :

  • aproximativ 2,5 grame de cannabis;
  • aproximativ 1 gram de amfetamină;
  • un număr de 139 de comprimate M.D.M.A.;
  • mai multe mijloace materiale de probă;

Un număr de cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B. T. Covasna în vederea continuării cercetărilor, iar împotriva uneia dintre aceste persoane procurorul a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând a fi propusă Tribunalului Covasna emiterea mandatului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către D.I.I.C.O.T. – B.T. Covasna cu privire la comiterea infracțiunilor de trafic și deținere de droguri de risc și mare risc, fapte prev. și ped. de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 și art. 4 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000.

Sursă: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.