ACTUALITATE 31 decembrie 2021

Percheziții în Bățani, într-un caz de infracțiuni cu materiale pirotehnice

de Iulia Drăghici - Taraș | 5598 vizualizări

La data de 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliției Rurală Baraolt, împreună cu polițiști din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții în comuna Bățani, la locuințele a doi bărbați, ambii în vârstă de 28 de ani, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni la regimul materialelor pirotehnice.

La domiciliul unuia dintre bărbați, polițiștii au identificat și ridicat în vederea confiscării, cantitatea de 3,75 de kg. de articole pirotehnice (din categoria P1, F2 și F3).

La domiciliul celuilalt bărbat au fost identificate și ridicate în vederea confiscării, 46 de bucăți de articole pirotehnice din categoriile P1 și FP3.

Totodată, în cursul percheziției, polițiștii au constatat că la subsolul imobilului funcționa neautorizat un magazin mixt, în care au fost identificate mărfuri fără documente de proveniență, în valoare de circa 20.000 de lei.

Polițiștii au procedat la ridicarea sumei de aproximativ 4.500,00 de lei, găsită în magazin despre care există suspiciuni că ar proveni din comercializarea produselor fără documente de proveniență din magazin.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 și evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 126/1995 Legea 241/2005.

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.