ACTUALITATE 14 decembrie 2020

(Update) Percheziții în mai multe județe, printre care și Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 3241 vizualizări

UPDATE: Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că în acest dosar este vizat și fostul deputat PSD Octavian Goga, condamnat la închisoare cu suspendare în alt dosar.

Cine este Goga

În 2016, Goga a fost ales deputat de Covasna din partea PMP, iar în iunie 2017 a trecut la PSD. În septembrie 2018, el a fost condamnat definitiv la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Locul său de deputat a fost vacantat în octombrie 2019. La alegerile parlamentare din 6 decembrie, Goga a candidat din partea Pro România primul pe lista pentru Camera Deputaților, în județul Covasna, fără succes însă (obținând 2,37% din totalul voturilor). 

Octavian Goga are 50 de ani și, potrivit CV-ului său de pe site-ul Camerei Deputaților, a terminat un liceu silvic în 1988. Din 1990 și până în 2006 a fost pădurar. Între 2009 și 2012, a urmat Universitatea Spiru Haret, Braşov, fiind licenţiat în Management.

Sursa: HotNews.ro. 

Știrea inițială: Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, cu sprijinul D.G.A., pun, luni dimineața, în aplicare 144 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de evaziune fiscală și înșelăciune.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov,  Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

În fapt, în perioada 2016 - prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate.

De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real.

Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare.

Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională. 

15 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

La activități participă polițiști din județele  Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov. 

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Sursa: Comunicat de presă Poliția Română. 

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.