ACTUALITATE 2 februarie 2016

Pensionarii pot depune cereri pentru bilete de tratament balnear

de Mirela Cara Dragu | 1025 vizualizări

Ca în fiecare an, Casa Naţională de Pensii Publice a contractat și anul acesta locuri la tratament balnear, în limita fondurilor aprobate prin bugetul asigurărilor sociale de stat. Conform legislației în vigoare, numărul total de bilete de tratament pentru fiecare casă judeţeană de pensii se alocă în funcţie de numărul total de potenţiali beneficiari şi în funcţie de valorificările din anii precedenţi.

Astfel, Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă T.B.R.C.M. care asigură serviciile de tratament balnear, cazare și masă pentru beneficiarii biletelor de tratament balnear eliberate prin intermediul caselor județene de pensii, a anunţat că prima zi de intrare a seriei I este data de 15 februarie 2016. Societatea respectivă deține în total 13 complexe balneare, având o capacitate hotelieră totală de 3.139 locuri de cazare/serie. În cursul anului 2016 vor fi în total 19 serii a câte 16 zile calendaristice.

Conform informațiilor transmise de Casa Județeană de Pensii Covasna, pensionarii covăsneni apreciază sejururile în hoteluri precum Dacia din stațiunea Covasna, cu o capacitate totală de 294 locuri per serie, Ceres din stațiunea 1 Mai, județul Bihor, care oferă tratamente similare cu cele de la Băile Felix și are o capacitate totală de 460 locuri/serie, dar și alte hoteluri din stațiuni precum Amara (Ialomița), Olănești (Vâlcea) și Lacul Sărat (Brăila).

Casa Judeţeană de Pensii Covasna a precizat totodată că persoanele interesate de bilete de tratament în acest an pot deja să depună cererile pentru tot anul 2016. Conform aceleiași surse, până în prezent au fost depuse 249 de cereri pentru diverse stațiuni și perioade.

Cererile sunt formulare tipizate puse la dispoziţia solicitanţilor la ghişeul instituţiei. Cei care se pricep la utilizarea internetului pot descărca formularele respective de pe site-ul www.pensii.covasna-ro.eu, secțiunea Formulare. Pe lângă cererea tipizată, pensionarii vor prezenta o copie a actului de identitate, precum și un cupon de pensie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.