ACTUALITATE 10 septembrie 2009

Pe biciclete în Săptămâna Mobilităţii

de Covasna Media | 367 vizualizări
[singlepic=294,400,200,,left]Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, Primărie şi Clubul Rotary organizează în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, care coincide cu Săptămâna Prevenirii Criminalităţii (21-25 septembrie), o nouă acţiune de promovare a ciclis mului în municipiul Sfântu-Gheorghe, ziua exactă urmând a fi stabilită în urma consultării cu toţi partenerii.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, Primărie şi Clubul Rotary organizează în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, care coincide cu Săptămâna Prevenirii Criminalităţii (21-25 septembrie), o nouă acţiune de promovare a ciclis mului în municipiul Sfântu-Gheorghe, ziua exactă urmând a fi stabilită în urma consultării cu toţi partenerii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP, Andrea Buzsi, în dimineaţa în care va fi organizată acţiunea elevii care au împli nit 14 ani sunt îndemnaţi să meargă la şcoală cu bicicleta, în plus vor fi formate echipaje de mici poliţişti rutieri, care supravegheaţi de „colegii“ lor mai mari vor dirija traficul cu ajutorul unor plăcuţe verzi şi roşii.

Copiii sub 14 ani, care nu au voie să circule cu bicicleta pe drumurile publice, au şansa ca în după-masa în care va avea loc acţiunea ciclistă să participe la o demonstraţie cu biciclete, mai exact un marş al bicicliştilor care îşi propune să atragă atenţia cu privire la prezenţa bicicletelor în trafic şi totodată să popu larizeze mersul pe două roţi în siguranţă.

Chiar dacă purtarea căştii de protec ţie nu este obligatorie, iar a vestei nu mereu, poliţiştii recomandă purtarea lor pentru ca circulaţia pe biciclete să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Marşul bicicliştilor îşi propune toto dată să atragă atenţia autorităţilor locale asupra necesităţii existenţei unui spaţiu pentru deplasarea pe biciclete şi role, sau pentru învăţarea mersului de bici cle tă, întrucât asemenea locuri nu sunt în prezent amenajate şi nici în Parcul Central nu este permis. Oraşul nu este însă lipsit de tineri pe skateboard-uri, role sau biciclete, care practică aceste sporturi pe unde apucă, de multe ori pe trotuarele din oraş.

„Ar fi bine să li se creeze un spaţiu pentru a practica aceste sporturi în con diţii de siguranţă”, a precizat subcomi sarul Andrea Buzsi.

Ana Sidon

Teme articol: bicicleta mobilitate
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 10 septembrie 2009
Criza asta a picat la ţanc pentru scuzele unora... Mai un patron care nu mai dă măriri de salariu şi mai scapă de câte-un angajat, mai un primar care nu şi-a îndeplinit promisiunile...
blue, 10 septembrie 2009
Pai gura nu il doare nu-i asa?
pita-gora, 10 septembrie 2009
N-am uitat ca primarul a promis ca pana in 2010 va face o pista pentru biciclisti pana la Campul Frumos. Sedinta pentru esalonarea lucrarilor va avea loc pe ...10.10.10
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.