ACTUALITATE 30 mai 2020

Patru persoane amendate că au intrat pe șantierul Design Bank

de Iulia Drăghici - Taraș | 4108 vizualizări

Cu câte 500 de lei au fost amendate vineri seara, 29 mai, patru persoane care au fost prinse de polițiști pe șantierul Design Bank – viitorul centrul de inovație destinat tinerilor, care se construiește în locul fostei Bănci Naționale Române din Sfântu Gheorghe.

Polițiștii au fost sesizați în jurul orelor 19:00 că mai multe persoane au intrat pe șantierul deschis în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

La fața locului au fost găsite patru persoane, doi bărbați și două femei, cu vârste între 23 și 43 de ani.

„Din cercetările efectuate s-a stabilit că nu a fost săvârșită nicio infracțiune (n. red. nu s-a deschis dosar penal), însă cele patru persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, în baza legii 61 din 1991 pentru pătrunderea prin încălcarea normelor legale de acces în sediul unei instituții”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe.

Potrivit Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, amenzile sunt între 500 și 1.500 de lei pentru „pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităților publice centrale și locale, instituțiilor publice, instituțiilor de învățământ și spațiilor aparținând acestora, indiferent de destinația lor, regiilor autonome, societăților reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, partidelor sau altor formațiuni politice, organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale, ambasadelor și reprezentanțelor altor state ori ale organizațiilor internaționale de pe teritoriul României, precum și ocuparea fără drept a terenurilor aparținând ambasadelor și reprezentanțelor sau a terenurilor situate în perimetrul acestora ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.