ACTUALITATE 21 august 2020

Patru covăsneni, între cei peste 600 de tineri finanțați într-un program de promovare a talentelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1243 vizualizări

Bugetul programului s-a ridicat la 560.000 de lei 

Pianistul Szőcs Botond și sportivii de la Judo - Balogh Hanna, Simon Tege și Tamás Gábor Krisztián, toți din județul Covasna, se numără printre cei 607 tineri talentați care vor fi sprijiniți de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, în cadrul celei de-a 15-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. Suma totală a campaniei de finanțare se ridică la 560.000 de lei. 

Programul, care funcționează cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 15 ani de existență, oferă tinerilor talentați finanțare pentru activitatea lor și îi învață modalitatea de accesare a surselor existente în sprijinul lor. Pentru facilitarea procesului de înscriere în program, în ultimii doi ani, proiectele au fost depuse online cu sprijinul și consultanța permanentă ale organizatorilor. În perioada următoare, întocmim documentele pentru încheierea contractelor de sponsorizare și totodată ne gândim și la ediția a 16-a. Recomandăm celor interesați să pregătească din timp proiectele pe care doresc să le depună în mai-iunie anul viitor, deoarece solicitările de finanțare bine fundamentate și explicate au șanse mai mari de reușită”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Programul oferă sprijin financiar copiilor și tinerilor talentați care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei, mai arată coordonatorii. 

„Mai mult de jumătate din proiectele susținute în acest an obțin finanțare pentru prima dată: 54 de proiecte din cele 108 la categoria sport și 32 de proiecte din cele 56 la categoria arte. 39 de proiecte au obținut finanțare la categoria de vârstă de peste 18 ani – unde au fost invitați beneficiarii edițiilor anterioare ale Programului, care au împlinit vârsta majoratului”, se arată într-un comunicat de presă. 

În cadrul celor 15 ediții, între anii 2006-2020, au fost acordate finanțări în valoare de peste 4.900.000 de lei, pentru 2.765 de tineri talentați. 

Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.